• foto uit 2014

    Gerwout Lamberink

NL Doet volop actief in Woudenberg

WOUDENBERG Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart vindt in het hele koninkrijk weer de jaarlijkse vrijwilligersactie 'NL Doet' plaats waarbij Nederlanders zich actief kunnen inzetten bij klussen of activiteiten voor maatschappelijke organisaties of instellingen. Deze landelijke vrijwilligersactie wordt georganiseerd door het Oranje Fonds en in Woudenberg gecoördineerd door Nancy Hooijer van het Steunpunt Vrijwilligerswerk Woudenberg.

De coördinatrice stelt:: ,,Mensen kunnen zich altijd bij mij aanmelden voor vrijwilligerswerk. Er is genoeg te doen"

Individueel of samen met anderen kan iedereen zich opgeven als vrijwilliger maar ook kunnen organisaties of instellingen via www.nldoet.nl een klus aanmelden die ze graag uitgevoerd willen hebben.

300.000 NEDRLANDERS Bekende Nederlanders zoals koning Willem Alexander en koningin Maxima, beschermpaar van het Oranjefonds, laten zich tijdens NL Doet van hun beste kant zien. Het Oranje Fonds wil iedereen stimuleren om zich actief in te zetten voor de samenleving omdat vrijwilligers daarin een belangrijke rol spelen. Door NL Doet gaan mensen zien hoe leuk en belangrijk vrijwilligerswerk is. Vorig jaar deden 300.000 Nederlanders mee.

In Woudenberg hebben in voorgaande jaren de burgemeester, wethouders, gemeenteraadsleden, en Eierhoogheden het goede voorbeeld gegeven en actief meegedaan. In 2015 werden 7 klussen geklaard.

2016 Verschillende werkzaamheden zijn nu aangemeld op

www.nldoet.nl.

In Groenewoude hoopt men met 8 vrijwilligers muren te kunnen sauzen maar er zijn hiervoor nog geen aanmeldingen. Lia Koole hoopt dat die nog komen

Bij de Rehobothschool zijn werkzaamheden gepland maar die worden vanwege de verbouwing pas op een later tijdstip door vrijwilligers uitgevoerd.

Woonzorgboerderij Moriahoeve wil de moestuin laten omspitten en snoeiwerk in de binnentuin laten doen, maar er hebben zich pas 2 vrijwilligers aangemeld.

Burgemeester, wethouders en andere ambtenaren van de gemeente Woudenberg zetten zich dit jaar op 11 maart in bij Reinaerde waar 4 klussen aangemeld zijn. Wethouder Gijs de Kruif gaat samen met anderen een schuur bij de Boog 11 opknappen: planken vervangen, verven en het dak schoonmaken. Deze schuur wordt  als onderdeel van het Milieuplein op het terrein een plek waar cliënten milieu gerelateerde werkzaamheden kunnen verrichten. Er zijn nog 3 vrijwilligers nodig.

Bij de dagbesteding van de Heijgraeff worden op 11 maart onder andere door wethouder Pieter de Kruif pannenkoeken gebakken. Burgemeester Cnossen heeft zich aangemeld voor een vossenjacht bij het Henschotermeer met en voor een groepje meervoudig gehandicapte kinderen van DC de Berk, die sinds kort bij Reinaerde wonen. Na de vossenjacht lunchen deelnemers en vrijwilligers samen. Ook de medewerkers van het Serviceteam van Reinaerde, dat altijd in m.f.c. de Schans en in het Cultuurhuis actief is, krijgen vrijdag 11 maart als verrassing een lunch voorgeschoteld door vrijwilligers in het Cultuurhuis en regelmatige bezoekers van het Lunch-Cult-Uurtje.

Niet aangemeld bij NL Doet maar wel actief op 11 maart zijn de Muzidima's. Zij treden 11 maart op  met luister- en meezingliedjes in het Atrium aan de Kersentuin om senioren een leuke middag te bezorgen.

Op 12 maart organiseert Tandheelkundig Centrum Nieuwoord een gezellige dag voor cliënten, de 45 Reinaerdebewoners van de sociowoningen de Bongerd en 't Slotlaantje.'s Ochtends poten ze samen met de bewoners kleurige planten in de tuin en daarna volgt een uitstapje naar een boerderij voor allerlei activiteiten. Daar wordt ook gelunchd.

Bij het Tuinhuis naast Groenewoude willen de begeleiders  op 12 maart de balkons schoonmaken, plantjes in bakken poten en een bankje in elkaar zetten. Er zijn hier nog 5 vrijwilligers nodig.

Informatie: Steunpunt Vrijwilligerswerk Woudenberg: tel 033 3034444 of n.hooijer@larikslaan2.nl