• import

Nieuwjaarsfeest gaat door

WOUDENBERG Woudenberger Bjorn de Jong is de nieuwe organisator van het Nieuwjaarsfeest. Voor het horecagedeelte gaat hij samen werken met Herry's bar. ,,Wat ik altijd sterk vond aan het feest en wat zeker de insteek blijft, is dat het een feest voor jong en oud is. Zoals de naam van het feest, De Tent 2.0 , al doet vermoeden ga ik wel iets veranderen aan de opzet."

De grootste verandering is dat het feest dit jaar vanaf 21.00 uur al zal beginnen en zal starten met een optreden van Ben Schutte, bekend van de Crazy Piano's. ,,Hij zal er vanaf het begin af aan een feest van maken, waarbij verzoeknummers meer dan welkom zijn. Langzaam aan tellen we dan met z'n allen af naar het nieuwe jaar en na 24.00 uur zal DJ Rick zijn plek innemen achter de DJ-booth en wordt er flink gas gegeven tot in de late uurtjes", licht Bjorn zijn programma enthousiast toe. Om het avondvullende programma mogelijk te maken vraagt hij voor de eerste keer een toegangsprijs van 5 euro.

Bij alle edities van het Nieuwjaarsfeest was Bjorn erbij, één keer stond hij zelfs achter de bar. Hij vond het altijd een mooi feest, omdat jong en oud samenkomen om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen onder het genot van een drankje en uiteraard om een dansje te wagen. ,,Daarom vond ik het ook zo jammer dat er vorig jaar niks werd georganiseerd. Ik denk dat dit voor veel Woudenbergers een gemis is geweest", reageert hij.

Toen hij in april samen met een aantal anderen een brief vanuit de gemeente kreeg met de vraag of hij het Nieuwsfeest wilde organiseren, besloot hij dan ook om het gesprek aan te gaan. ,,Ik wilde horen wat de mogelijkheden zijn en wat er allemaal bij komt kijken."

De afgelopen twee jaar heeft hij voor vrienden en bekenden al een Nieuwjaarsfeest in Herry's bar georganiseerd. Het eerste jaar was het een bescheiden feest en ging iedereen daarna nog naar de tent. Doordat het tentfeest afgelopen jaar niet doorging, besloot hij samen met Herry's bar om het feest wat grootser te organiseren. Er kwamen toen 200 man. Hoewel een Nieuwjaarsfeest organiseren voor het hele dorp wat anders is dan een feest voor 200 man in Herry's bar, wil hij de uitdaging graag aan gaan.

Vorige week heeft hij de evenementenvergunning bij de gemeente ingediend. De aanvraag zal worden getoetst door de politie, de VRU en de gemeente toetst vervolgens het totaalpakket. Naast het afgeven van de vergunning, stelt de gemeente net als andere jaren 10.000 euro exclusief BTW beschikbaar voor de organisatie van het feest. De gemeente vertelt onze redactie blij te zijn dat er dit jaar weer een betrokken Woudenberger is opgestaan en het feest wil organiseren.

Vanaf 8 november zijn kaarten te koop bij Herry's bar en Daatselaars Tabaksspeciaalzaak.