Nieuwe wegverlichting tussen Leusden en Woudenberg

WOUDENBERG Een gedeelte van de N226 tussen Leusden en Woudenberg krijgt nieuwe wegverlichting. Het gaat om een aanpassing van de bestaande verouderde verlichting tussen de Leusbroekerweg en de bebouwde kom van Woudenberg (de Arnhemseweg en Geeresteinselaan).

De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 16 november en 4 december, op werkdagen, buiten de spits en geven weinig hinder voor het verkeer.

LED EN ALUMINIUM De huidige verlichting is verouderd en zowel technisch als economisch toe aan vervanging. De bestaande lampen worden vervangen door LED-lampen en tegelijk worden ook de stalen masten vervangen door aluminium masten. Deze zijn botsvriendelijk, vragen minder onderhoud en zijn 100 procent recyclebaar.

DIMBARE VERLICHTING De verlichting wordt dimbaar gemaakt., Dat wil zeggen dat de hoeveelheid licht op vaste tijden aangepast kan worden. Dat bespaart niet alleen kosten, maar vermindert ook de CO2-uitstoot en lichtvervuiling.

Zonder tegenslag zijn de werkzaamheden op 4 december afgerond. Slechte weersomstandigheden kunnen er echter toe leiden dat de klus langer duurt dan gepland.

Op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.