• v.l.n.r. Henk van Kruistum, Kees Brandenburg en Sonja van Dijk

    Hannie Lamberink-van de Veen
  • v.l.n.r. Henk van Kruistum, Kees Brandenburg en Sonja van Dijk

    Hannie Lamberink-van de Veen

Nieuwe organisatie rommelmarkt: ´We hopen er snel in te groeien´

WOUDENBERG Jaap Siegers, Jan van Bentum en Hans Siepman organiseerden in 2016 voor de laatste keer de traditionele rommelmarkt van de Voorhof. Na tien jaar vond dit goed op elkaar ingespeelde team het tijd om te stoppen.

Hannie Lamberink-van de Veen

Nu nemen Sonja van Dijk, Kees Brandenburg en Henk van Kruistum, deze klus op zich: ,,We vinden het jammer dat onze voorgangers tegelijk stopten, maar gelukkig steunen ze ons achter de schermen. Wij waren al een paar jaar betrokken en stonden in een kraam. We vertrouwen er op dat het goed komt, want onze voorgangers hebben een goed draaiboek achtergelaten. We hopen er snel in te groeien. Gelukkig is het project vanaf juni, wanneer de vergunningen aangevraagd worden.

STRAKKER ORDENEN Door deze wisseling beseffen we beter dat er tijdig gedacht moet worden over opvolging en het vastleggen van informatie. We willen alles strakker gaan ordenen."

Kees 'doet' de contacten, Sonja neemt het regelen op zich en Henk zorgt voor de financiën. In de kramen staan de specialisten die ieder hun eigen afdeling runnen: elektra, boeken, speelgoed, antiek en curiosa, knuffelbeesten, oliebollen, glas- en serviesgoed en sieraden. Kees: ,,De rommelmarkt is voor bezoekers en medewerkers een gezellig sociaal gebeuren dat de gemeenschapszin versterkt. Het levert veel geld op voor goede doelen van gemeenteleden en diaconie."

Sonja: ,,Volgend jaar willen we proberen meer jeugd bij de rommelmarkt te betrekken via nieuwe mensen die actief zijn in het jeugdwerk. Wel verandert dit jaar de creatieve kraam in de hal in een landlevenkraam, met jams, chutneys en fruitmanden. Peter van der Krans en Jan Bessembinders zorgen voor een verrassing bij het Rad van Fortuin. Kees Haalboom sponsort de oliebolspullen en mevrouw Hennipman bakt de oliebollen. Druijff transporteert alles van en naar de kerk en kringloop." De rommelmarkt is 4 november van 9.30 tot 14.30 uur.