• Het modderbad op het einde van de obstacle run.

  Edward Doelman
 • Yvonne van der Meer werd in het zonnetje gezet vanwege de Sportprestatie van het Jaar.

  Pim van Buren
 • Deelnemers aan de obstacle run moesten diverse hindernissen trotseren.

  Edward Doelman
 • De armspieren hadden het zwaar te verduren.

  Edward Doelman
 • Een zumba-oefening van Bodyflash.

  Edward Doelman
 • Even doorbijten. Koud hé?

  Edward Doelman
 • Een nat pak halen. De ene deelnemer sprong met bravoure in de sloot bij sportpark De Grift, zoals de jongen op deze foto.

  Edward Doelman
 • Voor de kinderen waren er diverse attracties opgeteld.

  Edward Doelman
 • Woudenberg B1 won de aanmoedigingsprijs.

  Pim van Buren

Nieuwe opzet Woudenberg Sportief slaat aan

WOUDENBERG Een vernieuwde opzet die aansloeg bij jong en oud. Dat mag gezegd worden over de vierde editie van Woudenberg Sportief, waar vijftien sportaanbieders zaterdag gezamenlijk voor een gevarieerd aanbod zorgden.

Sportclinics, dansuitvoeringen, ouders die informatie inwonnen over het lidmaatschap van verenigingen, diverse attracties en een obstacle run voor ouder én kind. Woudenberg Sportief zorgde, met De Camp als uitvalsbasis, voor een lange middag sportplezier. Met name de obstacle run sloeg aan. Meer dan driehonderd kinderen waagden zich aan de veertien obstakels die waren opgeworpen. Dat varieerde van het klimmen over luchtkussens tot diverse ´natte obstakels´. Het doorwaden van de sloot en het modderbad zorgden voor mooie taferelen. De duik in het koude water was voor velen overigens een welkome verkoeling. Woudenberg Sportief vond plaats onder zomerse omstandigheden.

De organisatie, in handen van Jolanda van Baaren, Hans Koster, Arno van Dijk, Sebastiaan Beterams, Pim van Buren en Roel Bruggink, veranderde dit jaar bewust de opzet van Woudenberg Sportief. Voorgaande jaren vormde een zeskamp de sportieve uitdaging. Het nieuwe concept sloeg duidelijk aan.

PRIJZEN Onderdeel van Woudenberg Sportief waren de bekendmakingen van de sporters van 2018-2019. Er werden twee prijzen uitgereikt: de Sportprestatie van het seizoen en de Prijs voor aanmoeding/talent. De genomineerden waren geselecteerd op basis van de prestaties tot en met april van dit jaar. Om die reden viel bijvoorbeeld het behaalde kampioenschap van het eerste elftal van voetbalvereniging Woudenberg buiten de boot.

Toch was de jury in totaal tot zeven nominaties gekomen. In de categorie ´Sportprestatie van het Jaar´ werd Yvonne van der Meer in het zonnetje gezet. Zij kreeg de prijs vanwege haar medailleoogst tijdens het Open Nederlands Kampioenschap schoonspringen voor masters. In Eindhoven won ze eerder dit jaar maar liefst veertien medailles. In augustus doet de Woudenbergse een gooi naar de WK-titels. Daarvoor reist Van der Meer af naar Zuid-Korea.

De aanmoedigingsprijs werd in de wacht gesleept door de B1 van korfbalvereniging Woudenberg. Dit jeugdteam werd het afgelopen zaalseizoen ongeslagen kampioen van de eerste klasse. Daarmee promoveerden de Woudenbergers ook naar de hoofdklasse, het hoogste niveau in Nederland.