• Archief BDU Media

Nieuwe lantaarnpalen in Woudenberg

WOUDENBERG Deze maand gaat Van Voskuilen Woudenberg B.V. in opdracht van de gemeente Woudenberg starten met het vervangen van alle lantaarnpalen die ouder zijn dan 10 jaar. De officiële aftrap van de werkzaamheden vindt plaats op donderdag 8 juni waarbij Wethouder Gijs de Kruif in de Middenstraat de oudste lantaarnpaal vervangt voor een nieuw exemplaar. In totaal zijn het ongeveer 2.000 exemplaren die vervangen gaan worden in Woudenberg. Alle lantaarnpalen worden voorzien van duurzame ledverlichting en een systeem waarmee de verlichting op afstand bedienbaar is. Dit alles zorgt voor duurzamere straatverlichting in Woudenberg.

De verlichting kan straks op afstand gedimd, aan- en uitgeschakeld worden en door nieuwe technologie worden storingen straks automatisch gemeld bij het bedrijf Ziut, die eventuele storingen verhelpt.

,,Woudenberg is één van de eerste gemeenten waarbij deze technologie op alle lantaarnpalen wordt aangesloten en daar mogen we heel trots op zijn. Daarnaast is het ook nog eens handig, want storingen worden op deze manier snel opgemerkt. Met de ledverlichting leveren we ook nog eens een bijdrage aan een duurzamer Woudenberg", aldus wethouder Gijs de Kruif.

Tijdens de werkzaamheden staat er een kleine vrachtwagen van de monteur in de straat. Hierdoor is het mogelijk dat smalle straten tijdens de werkzaamheden minder goed toegankelijk zijn.