• Officiele opening met onthulling locomotief doorv.l.n.r. projectontwikkelaar Lammert Wilbrink, burgemeester TitiaCnossen en Cor-Jan Schreuder, directeur van Hoogvliet Beheer BV.

    Margreet Hendriks
  • Een ingenieus systeem bij de koeling zonder deuren zorgt ervoor datopgevangen warmte wordt gebruikt voor verwarming van de winkel.

    Margreet Hendriks

Nieuwe Hoogvliet feestelijk geopend

WOUDENBERG Met de onthulling van een oude locomotief verrichtte burgemeester Titia Cnossen, samen met projectontwikkelaar Lammert Wilbrink en de algemeen directeur van Hoogvliet Beheer BV Cor-Jan Schreuder,  woensdagavond de officiële opening van de nieuwe Hoogvliet aan de Kop van de Spoorzone.


'Een mooi moment' vond burgemeester Cnossen. Alle hobbels rond de herontwikkeling van het gebied achter de hoek van de Parallelweg met de Stationsweg Oost lagen even in het verleden en maakten plaats voor trots op wat Cnossen 'een prachtige entree van de gemeente Woudenberg' noemde.


Bij de nieuwbouw aan de Parallelweg is veel aandacht geschonken aan duurzaamheid. Zonnepanelen, ledverlichting en een ingenieus warmteterugwinning systeem, waardoor het ontbreken van deuren bij de koeling meer warmte voor de winkel genereert dan bij een koeling met deuren het geval is, maken deze supermarkt bijzonder energiezuinig.


Met verkoopvloeroppervlak van de winkel van ruim 2000 m2, is de nieuwe supermarkt ongeveer net zo groot dan op de oude locatie. Door de meer vierkante vorm van het gebouw en de lagere winkelschappen in de vrije ruimte oogt de winkel echter veel ruimer en overzichtelijker. De winkel beschikt over 120 parkeerplaatsen op maaiveld en nog eens 80 op het parkeerdek op het dak van de supermarkt. Rollerbanen verbinden het parkeerdek met de winkel beneden. Bij de entree is ook een grote en aantrekkelijke koffiecorner ingericht.