• Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink

Nieuwe ´Kiss en Ride´ strook

WOUDENBERG Tijdens de verkeersweek op de Jan Ligthartschool werd de nieuwe 'Kiss and Ride' strook geopend door wethouder Gijs de Kruif.

Corné Schreurs van de gemeente Woudenberg: ,,Nu twee scholen samen zijn gegaan op de locatie aan de Frans Halslaan gaan er meer kinderen naar dit schoolgebouw dan voorheen waardoor de verkeersdruk is toegenomen. Met de school en de verkeersouders hebben we net als bij de Olijfboom nagedacht over de routes naar en van de school en over de parkeerproblematiek. Bij deze school lag een onbenut stuk straat dat nu omgevormd is tot parkeervakken. Ouders van jongere kinderen kunnen hier even parkeren om hun kind weg te brengen. Aan de overkant van de straat ligt de echte 'Kiss and Ride' strook waar ouders kunnen stoppen om een kind uit de auto te laten. Ook de toegangen tot de school voor kinderen die op de fiets komen zijn veranderd. Die liggen nu aan het fietspad bij de Catharinakerk." 

In de verkeersweek waren er nog meer activiteiten: een spandoek en versieringen voor het schoolplein maken, een fietsparcours op het schoolplein voor groep 1 en 2, een Zweeds verkeersspel, een oversteekdiploma voor de onderbouwgroepen, een verkeersganzenbordspel, fiets versieren, een behendigheidscircuit, en een verkeersselfie maken, enz. Op vrijdag werden hiervoor wisseltrofeeën uitgereikt.

Voor de verkeersouders waren de activiteiten dit jaar een extra uitdaging omdat ze niet meer de bekende routes rond de oude Jan Ligthartschool konden gebruiken. Saskia Vermaas: ,,Het is ons gelukt ook rond de nieuwe school routes te bedenken met lastige oversteekpunten. Het kruispunt bij restaurant Texas komt in alle routes voor. Na de verkeersweek evalueren we hoe het bevallen is."

Ook voor het fietsen van de schoolklassen naar sporthal de Camp moesten nieuwe routes bedacht worden omdat de fietsenstalling en de fietsenuitgang nu op een andere plek gesitueerd zijn.