• Archief BDUmedia

Nieuw logo voor gemeente Renswoude

RENSWOUDE De gemeente Renswoude krijgt een nieuw logo. De afgelopen periode maakten inwoners een keuze uit twee ontwerpen. Bijna 95 procent van de mensen die een reactie gaven, koos voor een nieuw ontwerp waarin het officiële wapen van Renswoude is verwerkt. Het college van b en w stelt de raad voor om dit ontwerp als officieel logo van de gemeente Renswoude vast te stellen.

De gemeenteraad besloot al eerder (op 8 december 2015) dat 'het logo en de huidige huisstijl van de gemeente moeten worden herzien tot een eigentijds beeldmerk'. Tot op dit moment gebruikt de gemeente in al haar officiële uitingen het officiële wapen van de gemeente Renswoude, aangevuld met de woorden 'Gemeente' en 'Renswoude'. Dat is de afgelopen tientallen jaren zo gegroeid. Omdat de website wordt vernieuwd, is ook besloten om voor alle gemeentelijke uitingen een nieuw, eigentijds logo en een bijpassende huisstijl te ontwikkelen. Het officiële wapen blijft uiteraard bestaan.

TWEE STEMRONDES De keuze voor een nieuw logo van en voor de gemeente Renswoude verliep in twee stemrondes. Dat was nodig omdat veel Renswoudenaren dachten dat het officiële wapen zou verdwijnen. Daarom besloot het college nog een derde variant - waarin het officiële wapen is verwerkt - te laten ontwerpen. Inwoners kregen vervolgens de gelegenheid om nogmaals een keuze te maken tussen het winnende ontwerp uit de eerste stemronde en de nieuwe, derde, variant. Van de in totaal 285 reacties, kozen in totaal 266 mensen voor het derde ontwerp.

Het college van b en w heeft de gemeenteraad voorgesteld om dit ontwerp vast te stellen als het officiële logo van de gemeente Renswoude. De gemeenteraad neemt daarover een besluit tijdens de raadsvergadering van 17 mei 2016. Als de gemeenteraad hiermee instemt, wordt het logo ook gebruikt als basis voor de ontwikkeling van een nieuwe website en de huisstijl van de gemeente Renswoude. Waarnemend burgemeester Annelies van der Kolk: ,,We vinden het fijn dat zóveel mensen een reactie hebben gegeven. De keuze is - wat het college betreft - meer dan duidelijk."