Modeshow voor Terre des Hommes

SCHERPENZEEL In gebouw Philalethes hield de afdeling Scherpenzeel van Passage haar jaarvergadering. Voorzitter Wil Rauw- Pluijgers verwelkomde de aanwezigen en was blij met zo'n grote opkomst. Ook de dames van Terre des Hommes uit Barneveld, die na het huishoudelijk gedeelte een modeshow zouden geven van tweede handskleding. De opbrengst was bestemd voor het goede doel. Bij de bestuursverkiezing werd besloten tot uitbreiding van het bestuur. Rolien Lammers wordt eerste penningmeester terwijl Bets Veenvliet nu tweede penningmeester is geworden. Het huishoudelijk gedeelte was vlot afgewerkt en gaf weinig stof tot discussie.

Direct na de jaarvergadering stond de modeshow door een viertal dames van Terre des Hommes uit Barneveld gepland.

Elly Krijger merkte op dat Terre des Hommes zich nu vooral inzet voor kansarme kinderen in derde wereldlanden en specifiek voor een project tegen kinderarbeid in Afrika.

Het was lady speaker Elly Krijger die keer op keer de leuke kleding aanprees. Kleding die door een viertal dames werd geshowd. Met haar vlotte babbel gaf ze aan wat er werd geshowd en voor welk klein bedrag men die in bezit kon krijgen. De dames paradeerden tussen de tafeltjes door terwijl de leden van Passage hun ogen de kost gaven, soms even van dichtbij wilde kijken of even de stof wilden voelen. En ja, diverse keren viel iets wat geshowd werd best in de smaak, moest soms even weten welke maat het was of was er bijvoorbeeld belangstelling voor één van de sieraden die werd gedragen of voor en leuke sjaal die bij een bepaald setje paste. Naast lange broeken, blouses en leuke jasjes werden ook rokken geshowd en dat uiteraard in diverse kleuren en dessins. Enkele keer gebeurde het dat er overboden werd. Na de modeshow werden de kledingrekken de zaal ingebracht en kon men van dichtbij nog eens goed kijken of er iets van de gading van de dames bij was.

Uiteindelijk werd er toch voor een bedrag van € 340,-- aan kleding verkocht en gaf Passage nog een gift voor het goede doel.

Voor de leden was het een gezellige avond en men was ook erg enthousiast. Sommigen gingen niet met lege handen naar huis, hadden iets leuks op de kop kunnen tikken.