• werken met gekleurd glas o.l.v. Krista Israël

  Hannie Lamberink-van de Veen
 • presentatie tijdens de slotavond

  Hannie Lamberink-van de Veen
 • Mindcraft

  Hannie Lamberink-van de Veen
 • Mindcraft

  Hannie Lamberink-van de Veen
 • zeedieren vilten o.l.v. Els van der Burgh

  Hannie Lamberink-van de Veen
 • tijdens de presentatie avond

  Hannie Lamberink-van de Veen
 • schilderen à la Hundertwasser o.l.v. Ellen van Beeck

  Hannie Lamberink-van de Veen
 • slotavond

  Hannie Lamberink-van de Veen

Minder belangstelling voor KinderKunstDagen

WOUDENBERG De KinderKunstDagen van 14 tot 18 augustus trokken dit jaar minder belangstelling dan verwacht. Enkele activiteiten zoals mindfulness, beeldhouwen, het maken van uiltjes van berkenhout bij Oud Woudenberg en het Cultuurhuisorkest o.l.v. Anita Broekema zijn zelfs helemaal niet door gegaan.

Docenten Krista Israël, Justine Herzog, Els van der Burgh en Ellen van Beeck speculeren wat hiervan de oorzaak is: ,,In dezelfde week als onze professionele KinderKunstDagen is er ook een gratis evenement, Zomerfeest Next. Zij bieden dit jaar minder sportieve activiteiten en meer creatieve activiteiten. Misschien gaan veel kinderen hier naar toe. We zouden graag met hen willen overleggen zodat kinderen niet hoeven kiezen tussen activiteiten maar een bruisende laatste vakantieweek kunnen beleven met alles wat er te doen is. Een andere mogelijkheid is een andere week kiezen voor onze activiteiten of uitbreiden naar omliggende plaatsen."

Bij de activiteiten waar wel liefhebbers voor waren werd er ingespannen gewerkt: zowel voor het vilten van een zeedier, het maken van een kattenmozaïek als het werken met gekleurd glas (dieren of plantenfiguur) moesten eerst ontwerpen getekend worden waarna de kinderen aan de slag konden. Door de kleinschaligheid was er veel aandacht voor elk kind en heerste er een rustige gezellige sfeer. Het bouwen en animeren met Mindcraft trok wel het maximum aantal deelnemers. Ingespannen waren 7 jongens en 1 meisje maandag bezig op laptops van de bibliotheek. Medewerkers van Reinaerde kwamen elke dag langs met door Jumbo, Rabobank en Herzog Medical gesponsord drinken en lekkers maar sommige kinderen gunden zich nauwelijks pauze en wilden doorwerken.

Tijdens de drukbezochte en gezellige slotavond op vrijdag konden alle werkstukken bewonderd worden.