• Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink

Midzomerzingen, van Schubert tot The Beatles

WOUDENBERG Hoewel het buiten erg warm weer was viel de temperatuur in het Harmoniegebouw van Fidelio erg mee tijdens het Midzomerconcert van seniorenkoor Zingen houdt Jong.

Ongeveer 30 mensen kwamen luisteren naar het concert dat het koor op 19 juni samen met het Vathorstkoor en het Middelpuntkoor uit Amersfoort verzorgde. Bij alle drie de koren is Theo Hoogenboom uit Amersfoort actief als dirigent. In Woudenberg is hij geen onbekende omdat hij het vroegere operettekoor 'de Lijster' ook enige tijd dirigeerde. In die tijd ontstond ook het contact met pianiste Rieteke Roodnat die dat ook al bij 'de Lijster' deed. Rian Monkhorst was als pianiste van het Middelpuntkoor aanwezig.

Hoewel de drie koren ieder een eigen stijl en repertoire hebben bleken ze goed bij elkaar te passen. Zingen Houdt Jong, dat al vanaf 1977 bestaat, heeft een breed en gevarieerd repertoire dat bestaat uit volksliedjes, liederen uit opera, operette en musical maar ook modernere bekende liederen. Ook het Middelpuntkoor, uit de Amersfoortse wijk Zielhorst, heeft een veelzijdig repertoire. Het Vathorstkoor zingt vierstemmig en doet dat in allerlei talen. Voor alle koren geldt dat het sociale aspect heel belangrijk is en de gezelligheid voorop staat.

Het thema van dit Midzomerconcert was 'Tijd'. Liederen over de seizoenen en verschillende dagdelen, maar ook heden, verleden en toekomst en de vergankelijkheid vormden het programma. Zo kreeg 'de Postkoets' van de Selvera's een plek naast 'Yesterday' van de Beatles en 'Die Nacht van Franz Schubert naast 'Au clair de la lune'. Niet alles ging even goed doordat sommige liederen lastig in het gehoor lagen of een lastige tekst hadden maar desondanks was het een boeiend en afwisselend concert met vele bekende melodieën. Het is te horen dat verschillende koorleden jarenlange koorervaring hebben. 

Wie eens een kijkje wil nemen bij Zingen Houdt Jong kan elke maandagmiddag terecht in de Harmonie van Fidelio van 14.00-16.00 uur.

Informatie bij secretaresse mevr. E. Wintjes, tel.0343-431472