• Evert's verse groenten en eitjes

  Hannie van de Veen
 • Een groot schilderij van Wilma

  Hannie van de Veen
 • Het pandje van Wilma vanaf de Burgwal gezien

  Hannie van de Veen
 • Diane's theetuin

  Hannie van de Veen

'Leuk adresje' als hobby

WOUDENBERG Zowel voor toeristen als voor inwoners van Maarsbergen, Woudenberg en Scherpenzeel is de 'Leuke adresjes route' een leuk idee voor een uitstapje. De deelnemers aan de Leuke adresjes route zijn op de eerste en derde zaterdag van juni, juli, augustus en september van 11.00 tot 16.00 uur open voor publiek.

Hier zijn allerlei leuke en gevarieerde spullen te koop of te bewonderen zoals brocante, schilderijen, oude spullen of meubels, groenten en eieren, boeken, grammofoonplaten, strips en keramiek. De meesten zijn hun 'adresje' begonnen als hobby naast hun werk. Allemaal zijn ze natuurliefhebbers en wonen en werken ze op karakteristieke plekjes die ze graag laten zien. Een leuk gesprek en een kop koffie of thee met wat lekkers hoort dan ook standaard bij een bezoek. Per middag komen er 10 tot 15 bezoekers.

Drie adresjes bevinden zich in Maarsbergen, twee in Scherpenzeel en de grootste groep is in het oude centrum van Woudenberg te vinden. De Ebenist met oude spullen en oude meubels van Teus van de Lagemaat aan de Kerkstraat is er één van, maar ook de Schatkamer van Kes Hoekstra op Middenstraat 22 met zijn boeken en grammofoonplaten hoort er bij. In dit oude kronkelig opgebouwde stukje van het dorp is rust en ontspanning te vinden. De andere adresjes zitten verstopt aan de de Burgwal: Evert's groenten en eitjes, de brocante van Malle Sien&Co en de theetuin van Diane die zowel via de Schatkamer als via het atelier van Wilma te bereiken is.

Wilma, de schilderende kapper, is de nieuwste deelnemer, tegenover Burgwal 10. Zij schildert al jarenlang grote werkstukken in sprekende kleuren en exposeert die in haar kapperszaak. Nu is ze op de Burgwal neergestreken waar haar werk mooi tot zijn recht komt. Op de Veluwe en in Utrecht zijn meer leuke adresjesroutes te vinden. Niet bij alle adresjes kan gepind worden. Meer info: www.facebook.com/Leuke-adresjes-route-670518873390215/