• Op de rode loper liepen acht vrijwilligsters om de kleding te laten zien..

    Hannie van de Veen
  • Vrijwilligster van het eerste uur, Coby Moesbergen

    Hannie van de Veen
  • Het team mannequins van deze modeshow

    Hannie van de Veen

Dorcaswinkel viert jubileum

WOUDENBERG De Dorcaswinkel aan De Steeg in Woudenberg bestaat dit jaar 15 jaar en vierde dat woensdagavond tijdens de openingstijden met een drukbezochte modeshow met kleding uit eigen winkel. Op een rode loper liepen acht vrijwilligsters om de kleding te laten zien. Ladyspeaker Jannie bedacht het evenement en organiseerde het samen met Ingrid, die eerder bij modezaken werkte. De dames showden setjes kleding voor de feestdagen en Janny noemde er steeds de prijzen bij.

Naarmate de armoede in Nederland groter wordt worden kringloopwinkels drukker bezocht. Voor weinig geld kunnen daar tweedehands artikelen gevonden worden die anders niet te betalen zijn. Tegelijkertijd steunen veel kringloopwinkels met hun opbrengst goede doelen. Dorcas steunt de allerarmsten in Oost Europa en Afrika.

Voor ongeveer 10 euro is feestkleding met bijpassende schoenen, hoed, tas of sieraad te vinden. De opbrengst gaat naar training en onderwijs van vrouwen in Egypte om hen weerbaarder te maken tegen misbruik en geweld dat daar veel voorkomt.

Deze Dorcaswinkel aan De Steeg ontstond in 2004 toen de familie Van Ravenhorst in een schuur kleding en voedsel inzamelde en sorteerde voor pakketten voor de armsten in oost Europa. Er ontstond een werkgroep en langzamerhand kwamen er meer andere artikelen binnen. Daarvoor werd een rommelmarkt gehouden en daarna startte in een lege schuur de kringloopwinkel. Later werd een andere loods verbouwd tot de huidige winkel. Van de veertig vrijwilligers zijn er enkelen al vanaf dat begin actief.

Inleveren van bruikbare spullen kan tijdens de openingstijden op woensdag en zaterdag. Informatie via 06 13292939.