• Al jaren runnen Corinne en Tolya in Rezina, Moldavië een kinderopvanghuis.

    Hannie van de Veen
  • Hannie van de Veen

Corinne en haar man Tolya bezoeken Woudenberg

WOUDENBERG De Woudenbergse Corinne Anbeek en haar man Tolya Natic bezochten afgelopen week Nederland en kwamen ook in Woudenberg langs. Door een ongeluk op de snelweg in Duitsland verliep de reis helaas niet zo voorspoedig als ze hoopten, maar toch arriveerden ze heelhuids bij Corinnes moeder in Woudenberg. Al jaren runnen zij in Rezina in het arme Moldavië een kinderopvanghuis, Casa Natanaël, voor kinderen met problemen, een trauma of beperking.

Dat wordt gesponsord door organisaties en kerken in Woudenberg en Zwolle. Dat werk is ooit begonnen met het opvangen van kinderen tijdens de lange schoolvakanties waarbij ze konden spelen, verjaardagen vieren, bijbelverhalen horen en van alles ondernemen wat in Moldavië ongewoon is om te doen met kinderen. Velen kennen geen gezinsleven door het veel voorkomende drankmisbruik. Later werden ze een crisisopvang en nu hebben ze pleegkinderen in huis en werken samen met stichting Hart voor Moldavië.

Corinne en Tolya kwamen naar Nederland om een nieuwe bus op te halen omdat de vorige totaal versleten is. Een goede bus is voor hen noodzakelijk om de kinderen die bij hen wonen te kunnen vervoeren, maar ook om hout en spullen te bezorgen bij ouderen, eenzamen en arme gezinnen in Rezina en omgeving. Tot voor kort gingen er geregeld transporten per vrachtauto naar Corinne maar deze zijn gestopt.

Nu namen Corinne en Tolya zoveel mogelijk ingezamelde spullen mee terug in hun nieuwe bus. Steun uit Nederland is voor hen onmisbaar en ze zijn heel dankbaar daarvoor. Er was helaas geen gelegenheid voor het houden van presentaties over het leven in Moldavië of hun kindertehuis zoals tijdens hun vorige bezoek in 2017. Corinne is bereikbaar via corinneanbeek@hotmail.com of via Facebook.