• Hannie Lamberink

'Meer omzien naar elkaar met Samen op zondag'

WOUDENBERG Coalitie Erbij had zondag 11 oktober een nieuwe activiteit voor mensen die zondagmiddag behoefte hebben aan gezelschap: 'Samen op Zondag'. Dit is voortaan elke tweede zondag van de maand van 14.30 tot 17.00 uur in het Cultuurhuis.

De belangstelling was groter dan gedacht waardoor goed duidelijk werd dat hier behoefte aan is. Er waren veertien vrijwilligers waaronder Marcello en Jerry van Jeugd-Punt en ruim twintig bezoekers. Er bleven steeds belangstellenden komen. Voor iedereen was er koffie en thee en allerlei lekkers. Karin Brons zorgde met accordeonmuziek voor een gezellige sfeer.

Wethouder Pieter de Kruif haalde in zijn openingstoespraak aan hoe Marleen Treep van de CU in de gemeenteraad het belang van deze activiteit onderstreept had. Jeanine Schaling van Coalitie Erbij vertelde dat alle bezoekers activiteiten mogen voorstellen. Ook is eventueel ouderenvervoer mogelijk.

Annie Bos: ,,Niemand kan eenzaamheid van anderen oplossen, maar de bedoeling van deze zondagmiddagen is omzien naar elkaar." Cees Heuvelman benadrukte dat iedereen die zich eenzaam voelt welkom is. Ook jongeren of mensen met een beperking of problematiek kunnen eenzaam zijn. De zondagmiddag wordt verdeeld in een uur ontmoeten en daarna activiteiten. Marleen Treep en Elly van Oosterom van de CU waren aanwezig omdat ze bij debatten in de gemeenteraad het tot stand komen van 'Samen op zondag' gesteund hadden. ,,Het is te betreuren dat het nodig is omdat er mensen eenzaam zijn, maar als er zoveel mensen eenzaam blijken te zijn, zijn we als CU dankbaar dat er vrijwilligers zijn die omzien naar hun naaste." Jeanine Schaling, 033 2863373.