• Een bus van Syntus in het buitengebied.

    BDU

Meedenken over busvervoer van en naar Woudenberg

WOUDENBERG Wie wil dat er niet alleen bussen in de zomer naar het Henschotermeer rijden of dat er een rechtstreekse busverbinding komt van Woudenberg naar de Uithof in Utrecht an zijn of haar wens over het openbaar vervoer tot en metzondag 4 maart kenbaar maken via een enquête van Syntus-Utrecht.

Busvervoer Syntus-Utrecht en de Provincie Utrecht nodigen reizigers uit om mee te denken over de nieuwe dienstregeling vanaf december 2018. De nieuwe dienstregeling moet in september 2018 worden goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht. Inwoners krijgen de kans om tot en met 4 maart op de website van de Provincie Utrecht hun wensen kenbaar te maken. Syntus-Utrecht geeft aan niet alleen het huidige openbaar vervoer op peil te willen houden, maar ook mee te gaan in de tijd en de behoefte van de reizigers. Eén van de vragen uit de enquête is of reizigers de buslijn, die in de zomervakantie dagelijks ieder half uur vanaf station Driebergen-Zeist (lijn 382) en vanuit Veenendaal (lijn 383) naar het Henschotermeer rijdt, kennen en willen gebruiken. Daarbij wordt gevraagd of er iets moet veranderen om de bus al dan niet te gebruiken.

Dat er iets moet veranderen vinden veel mensen in Woudenberg. Door het vervallen van buslijn 81 is Reinaerde voor personeel, cliënten en bezoekers niet langer met het openbaar vervoer bereikbaar. Wim Merkens (GBW) heeft hierover recentelijk nog vragen gesteld in de raad.

Een rechtstreekse busverbinding vanuit Woudenberg naar de Uithof vindt de politiek ook een goed idee. Frans Hazeleger (SGP) gaf tijdens het jongerendebat afgelopen week aan zich hier sterk voor te willen maken. Ook  BW verwijst op social media naar de enquête en de mooie optie voor een dergelijke busverbinding.

Of de wensen daadwerkelijk worden uitgevoerd kan Syntus-Utrecht niet beloven. Het beschikbare budget blijft hetzelfde en wanneer ergens meer OV komt, betekent het dat het OV-aanbod elders minder wordt.