• Hannie Lamberink-van de Veen
  • demo beachkorfbal

    Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen

Medailles, taarten en ´superspelers´

WOUDENBERG Er was 27 september veel belangstelling voor het Raboschoolkorfbaltoernooi. Er waren kinderen van alle basisscholen maar ook kinderen die buiten Woudenberg naar school gaan. 's Middags kwamen  50 kinderen uit groep 1,2 en 3 om korfbal gerelateerde spelletjes doen, zoals reis om de wereld, pionnenroof, renspelletjes en estafette. 's Avonds waren er 20 teams met in totaal 120 kinderen van groep 4 tot en met 8 actief met korfbalwedstrijden van 10 minuten.

Langs de velden stonden ouders aan te moedigen. Het prachtige zomerweer maakte het toernooi nog leuker. Voor de winnaars, poule A Olijfboom, poule B Jan Ligthartschool en poule CD Olijfboom, was er taart, maar alle deelnemers kregen een medaille en een polszweetbandje in de Woudenbergse kleuren.

ENTHOUSIAST Organisatoren Merle ten Ham en Gerben van Dijk: ,,We willen de kinderen enthousiast maken voor korfbal. We spelen 4 korfbal in één vak met 4 tegen 4 met aangepaste spelregels. Bij groep 4, 5 en 6 is er een 'superspeler' die extra ingezet mag worden als een ploeg 3 punten achter staat. De landelijke KNKV heeft dit bedacht voor zulke toernooien. Zo krijgen kinderen meer succeservaringen. Ook de hoogte van de korven wordt aangepast. Bij groep 7 en 8 is hij hoger. Veel kinderen hebben zich aangemeld na de korfbalclinics op de basisscholen in september. Toen kregen alle kinderen van groep 4 tot en met 8 twee keer korfballes, waarin ze leerden overgooien, vangen, scoren en samenspelen. Door de clinics was het niveau duidelijk hoger. Het was grappig om te zien dat fanatieke voetballertjes ook goede korfballertjes bleken te zijn, vooral bij vrijlopen en scoren. Er waren ook scholen uit Maarn, Maarsbergen en Scherpenzeel uitgenodigd, omdat daar geen korfbal is. We zijn heel blij met alle vrijwilligers die zich hierbij inzetten."

Tussendoor speelden het eerste en het tweede een demonstratiewedstrijd beachkorfbal. Op 30 september, 7 oktober en 14 oktober kunnen kinderen van 10.00 tot 11.00 uur zonder aanmelden meedoen met open trainingen. Meer informatie: www.kvwoudenberg.nl of via werving@kvwoudenberg.nl