Masterplan oogst zowel lof als kritiek

SCHERPENZEEL Een presentatie van een concept masterplan over de toekomst van Dorpspark Scherpenzeel kreeg afgelopen dinsdag zowel lof als kritiek. Circa zeventig belangstellenden bogen zich in Huis Scherpenzeel over de schetsen. ,,Alle kritische punten die vanavond zijn geuit, nemen we serieus."

Marcel Koch

Luister naar Martin Wassen en je hoort een groot bewonderaar van het Dorpspark. Zo fietst en wandelt Wassen naar eigen zeggen veel liever door het park dan door de Dorpsstraat. Puur vanwege de entourage. ,,Het park is zo'n mooi terrein. Voor wie zijn ogen de kost geeft, is het genieten geblazen. Het voelt als mijn stukkie grond."

Zojuist heeft Wassen, sinds 1972 woonachtig in Scherpenzeel, het concept masterplan onder ogen gezien, de mensen van het waterschap gesproken en aandachtig geluisterd naar de secure toelichting van landschapsarchitect Anneke Nauta. Is het nog steeds zijn dorpspark wat daar op de tekentafel ligt? ,,Gelukkig blijft veel behouden", merkt Wassen op. ,,Ik ben vooral blij dat het restant van de moestuinmuur in het zuidelijke gedeelte intact blijft."

Ook het gegeven dat de ijskelder niet wordt weggehaald en dat de meander wordt uitgebaggerd stemt Wassen, bestuurslid van vereniging oud-Scherpenzeel, tot tevredenheid. Minpunten schieten hem niet direct te binnen. Of toch, hij mist een hondentoilet. ,,Misschien is dat een overweging waard voor de inrichters. Ach, het zal ongetwijfeld nog mooier worden dan dat het als is."

* Lees meer in Scherpenzeelse Krant van dinsdag 14 april.