Martin Jansen in actie voor PNG

WOUDENBERG Al vanaf de oprichting in 2008 is Martin Jansen met veel plezier lid van het mannenensemble 'Cantare'. Op 6 februari 2016 om 19.30 uur wordt de nieuwe cd met een concert gepresenteerd in de Dorpskerk van Woudenberg. In de weken hieraan voorafgaand kan de cd à 15 euro al besteld worden bij de koorleden.

Cantare, onder leiding van Evert van Dijkhuizen, is een groep van 18 mannen die zich ieder inzetten om samen een mooie klank te laten horen en de gezongen tekst van de geestelijke liederen en psalmen zoveel mogelijk zeggingskracht te geven. Dat doen zij met passie want elke stem telt in zo'n kleine groep. Om de veertien dagen repeteren zij. Twee jaar geleden heeft dit mannenensemble in de Grote Kerk in Hasselt met zijn mooie akoestiek en het Rudolf Knol orgel een cd, geproduceerd door STH Records, opgenomen: 'Zingt Gods Lof'. Nu hebben zij tijdens warme julidagen afgelopen zomer een tweede cd opgenomen: 'Zie naar Golgotha'. Op deze cd staat passie- en paasmuziek over het lijden en sterven van Jezus maar ook over Zijn opstanding. Ook een Bach-koraal en psalm 21 staan op de cd. Op de voorkant van de cd staat de donkere heuvel Golgotha met het kruis en daarnaast breekt de zon door en is er uitzicht. Medewerkenden aan de cd zijn Artur Trajko (cello), Maurice van Dijk (trompet), André van Vliet (piano) en Marco den Toom (orgel).

Van elke cd gaat 2,50 naar een goed doel. Bijzonder is dat elk koorlid zijn eigen goede doel mag kiezen voor de cd's die via hem verkocht worden. Martin Jansen: ,,Ik heb als goed doel het Wycliff Vertaalwerk in Papoea Nieuw Guinea gekozen. Vanuit onze Hersteld Hervormde Kerk is Michel Pauw met zijn gezin hiervoor uitgezonden naar Papoea Nieuw Guinea. Michel leidt daar bijbelvertalers op en helpt de Bijbel in de plaatselijke talen te vertalen. Bestellen van cd's kan via martrina@hotmail.com."

Michel Pauw en zijn gezin kunnen de presentatie van de cd straks meemaken want na 2 jaar in PNG komen zij 20 januari met verlof naar Nederland. Tot 13 juli gaan ze wonen aan het Slappedel 4 in Woudenberg. Tijdens hun verlof verzorgen ze op verschillende avonden een presentatie over hun werk en leven in Ukarumpa in PNG. De eerste hiervan is op 9 februari in de Maranathakerk. Meer info: www.michelenerna.nl, www.cantare-woudenberg.nl, www.wycliff.nl.