Marien den Ouden uit Woudenberg wint Vakkanjerwedstrijd

WOUDENBERG Marien den Ouden uit Woudenberg, student van de School voor Techniek van MBO Amersfoort heeft de eerste prijs gewonnen tijdens de finale van de Vakkanjerwedstrijden, op het onderdeel Sanitaire- en Verwarmingstechniek. Niet alleen in deze wedstrijd werd hij eerste, hij scoorde ook de meeste fans op de livestream van Vakkanjers.

Marien heeft in maart zijn diploma eerste monteur werktuigkundige installaties behaald bij de School voor Techniek. Zijn praktijkervaring deed hij op als leerling-monteur bij InstallatieWerk Midden. Met zijn winst heeft hij zich verzekerd van een ticket naar de Euroskills, de Europese kampioenschappen voor vakmanschap. Deze zijn begin december in Gorthenburg, Zweden.

De VakkanjerWedstrijden, georganiseerd door TechniekTalent.nu, zijn hét podium voor technisch talent van het mbo. Mbo-studenten uit het hele land strijden op verschillende onderdelen met elkaar. Ze worden hierdoor nog betere vakmannen of -vrouwen. Daarnaast werken ze aan skills als samenwerken en werken onder druk.