• Het Alzheimercafé biedt altijd praktische informatie voor mantelzorgers.

    Gerwout Lamberink

'Weer volop activiteiten na de zomerstop'

WOUDENBERG De zomervakantie is voorbij. Diverse initiatieven gaan weer van start, zoals het Alzheimercafé. Ook opent in Woudenberg een nieuwe ontmoetingsplek haar deuren in het cultuurhuis: Het Trefpunt. Verder geven vrijwilligers van het Taalhuis deze week taal- en rekenhulp in het kader van de Week van de alfabetisering.

ALZHEIMERCAFÉ Na een zomerstop start op woensdag 11 september weer het Alzheimercafé, met als gastsprekers dit keer de mantelzorgmakelaars Gerlinde Wieser en Diedeke van Wijk. Als je als mantelzorger hulp nodig hebt, kun je aankloppen bij een mantelzorgmakelaar. Deze kan helpen structureren of deels uitbesteden van die taken. De mantelzorgmakelaars zullen de bezoekers van het alzheimercafé informeren over wat zij te bieden hebben, waardoor de taak van de mantelzorger langer vol te houden is. Locatie: MFC de Schans. Inloop 19.00 uur, programma 19.30 - 21.00. De toegang is vrij en aanmelding is niet nodig. Telefoon 06-866 779 59 alzheimerscherpwoud@gmail.com

TREFPUNT Na de zomer gaat Het Trefpunt, de nieuwe ontmoetingsplek in het Cultuurhuis, dan echt van start. Samen komen en ontmoeten staan centraal bij Het Trefpunt. Twee enthousiaste vrijwilligers staan voor u klaar om er samen met u een gezellige dag van te maken.

Bent u graag vaker onder de mensen? Vindt u het leuk om samen met anderen een spelletje te spelen, iets creatiefs of educatiefs te doen of iets lekkers klaar te maken met elkaar? Dat is allemaal mogelijk bij Het Trefpunt! Vanaf dinsdag 3 september 2019 iedere dinsdag van 10.00 tot 15.00 uur. In de huiskamer van Het Cultuurhuis, aan de Dorpsstraat 40 in Woudenberg. De eerste keer is gratis. Zo kunt u kennismaken met Het Trefpunt. Per dagdeel betaalt u vervolgens €2,50 (10.00-12.00 uur / 13.00-15.00 uur). Voor de lunch betaalt u eveneens €2,50 (12.00-13.00 uur). Er wordt gewerkt met een strippenkaart van €25,00. Deze koopt u vooraf bij Het Cultuurhuis. Met de strippenkaart kunt u vervolgens 10 keer een dagdeel of een lunch bijwonen.

Wie geen vervoer heeft om nara Het Trefpunt te gaan, kan gebruikmaken van de Hulpdienst Ouderenvervoer, bereikbaar via het telefoonnummer 033 – 286 2273. De kosten bedragen €2,00 per rit (binnen de bebouwde kom).

De medewerkers van Coöperatie De Kleine Schans helpen u graag verder. U kunt van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur contact opnemen via het telefoonnummer 085 – 066 9700.

ALFABETISERING Deze week, tot en met zondag 15 september wordt er in heel Nederland weer aandacht gevraagd voor laaggeletterdheid, tijdens de week van de alfabetisering. In Woudenberg geven vrijwilligers van het Taalhuis taal- en rekenhulp. Bezoekers worden begeleid met makkelijke leesboeken en moderne methodes en computers om mee te oefenen. Vermoed u laaggeletterdheid bij iemand? Ga dan eens samen op maandagmiddag van 12.30-15.30 uur of dinsdagavond van 19.00-21.00 uur naar het Cultuurhuis en help de ander zo de drempel over.

Of bezoek op zaterdag 14 september het taaltheater De Nederlandse Taalshow dat Bibliotheek Leusden en Taalhuis Leusden organiseren in de Bibliotheek van Leusden. Drie professionele acteurs spelen het verhaal van Henk, Ingrid en hun buurvrouw Conchita. Deze Spaanse wil Nederlands leren en daarvoor trekken haar buren alles uit de kast. Dat leidt tot een voorstelling vol zang, dans, humor en zelfs een quiz.

De show start om 11.00 uur, inloop vanaf 10.30 uur met koffie, thee of limonade. De toegang is gratis. Iedereen is welkom de show is voor alle leeftijden. Vooraf aanmelden noodzakelijk, bij Femke via f.lauxtermann@Bibliotheekeemland.nl.