• er moet nog vel werk verzet worden

    Hannie van de Veen
  • Er moet nog veel werk verzet worden.

    Hannie van de Veen

'Uitdelen voedselpakketten hoogste prioriteit'

WOUDENBERG Na de verwoestende brand van 28 december waarbij het pand aan het Holevoetplein, waarin Stichting Burgerintiatief gevestigd was, volledig in de as gelegd werd, was even alle hoop vervlogen om verder te kunnen functioneren en mensen van voedsel, kleding en speelgoed te kunnen voorzien. Het is echter onvoorstelbaar wat er in een paar dagen tijd op gang gekomen is aan acties en inzamelingen.

OVERWELDIGEND Vanuit het hele land worden producten en hulp aangeboden. Mirjam van den Essenburg: ,,Het is overweldigend hoeveel mensen spullen komen brengen. Daar zijn we heel blij mee en erg dankbaar voor. Dit geeft weer nieuwe hoop. Nu hebben we echter veel vrijwilligers nodig om alles te sorteren want allerlei verschillende producten worden kriskras door elkaar in tassen en dozen geleverd. In dozen sorteren we de producten op lange tafels naar soort en bruikbaarheid. Er staat ook al een rij koelkasten en vriezers te draaien en de grote ruimte is met schotten in bruikbare compartimenten verdeeld. Kleding, speelgoed en andere artikelen zoals onder andere fietsen, laptop's en pc's gaan voorlopig even in de voorraad, maar vooral het speelgoed moet ook zo snel mogelijk gesorteerd worden."

VERBORGEN ARMOEDE Alles staat opgeslagen in het nieuwe pand dat de stichting voorlopig ter beschikking heeft: de oude leegstaande Kwantumwinkel aan de Parallelweg. Burgemeester De Vries van Scherpenzeel was daar snel ter plaatse. Op de Parallelweg zit vlak voor de benzinepomp een oprit die uitkomt bij het pand. Vrijwilligers kunnen aan de slag op donderdag, vrijdag en zaterdag van 9 tot 16.00 uur. Deze week hoopt de stichting weer te kunnen starten met het uitdelen van voedselpakketten. ,,Dat heeft de hoogste prioriteit omdat er zoveel verborgen armoede is." Naast betrokken mensen kwamen ook Hoogvliet en Madeko in actie en volgen er nog acties van kerken en Albert Heijn. Geld doneren kan via NL69RABO0318087324 t.n.v. St. Burgerinitiatief. Aanmelden als vrijwilliger kan via een privébericht op de pagina van Stichting Burgerinitiatief Woudenberg.