• Op zaterdag 1 februari geven Wouter Harbers en Robert Cekov een benefietconcert in De Achthoek in Scherpenzeel.

    Fred Manschot

Benefietconcert voor de voedselbank

SCHERPENZEEL Wouter Harbers (vleugel) en Robert Cekov (viool) stonden maandag 23 december nog in een uitverkocht concertgebouw in Amsterdam. Op zaterdag 1 februari geven zij voor Rotary Scherpenzeel-Woudenberg een concert in De Achthoek in Scherpenzeel.

Joke van der Heide

Voor deze derde editie van Night of the Rotary is gekozen voor muziek uit mooie en ontroerende films van bekende componisten. Wouter Harbers en Robert Cekov kozen voor dit thema, omdat klassieke muziek en filmmuziek onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn volgens hen. ,,De bezoekers zullen verbaasd staan over het repertoire dat zij zullen laten horen'', aldus de organisatie. Tijdens dit concert zal alt/mezzosopraan Marianne Selleger een gastoptreden verzorgen.

,,Rotary Scherpenzeel-Woudenberg is er trots op om opnieuw een concert met dit muzikale duo te organiseren. Wouter Harbers is een jonge, ambitieuze en veelgevraagde pianist met jaarlijks ruim 100 optredens, waarvan acht eigen concertseries in Zeist en Amersfoort. Zijn missie is om klassieke pianomuziek op een toegankelijke manier dichter bij een breder publiek te brengen. Robert Cekov begon al op jonge leeftijd zijn vioolstudie en heeft diverse prijzen gewonnen. Robert is sinds 1990 eerste violist in het Nationaal Balletorkest in Amsterdam en treedt op met diverse ensembles over de hele wereld. Marianne Selleger is een veelzijdig zangeres met een ruime ervaring in opera, liederen en oratorium. Van Italiaanse filmmuziek tot verfijnde klassieke liederen van Brahms.''

VOEDSELBANK Rotary Scherpenzeel-Woudenberg maakt deel uit van Rotary International en helpt bij lokale en internationale projecten, als polio de wereld uit. Dit jaar gaat de opbrengst van het concert naar een lokaal goed doel. Er is gekozen voor de voedselbank in Scherpenzeel-Woudenberg. Zij ondersteunen ruim 30 huishoudens in beide gemeenten om een gezonde maaltijd op tafel te kunnen zetten.

De toegangskaarten voor het concert zijn 13,50 euro, inclusief koffie/thee voorafgaand aan het concert. In de pauze biedt de Rotary de gasten een pauze-arrangement aan. ,,Voor 8,50 euro kunt u aan een gereserveerde tafel genieten van een hapje en drankje, zonder in de rij te hoeven staan. Uiteraard is er ook een buffet waar u uw drankje kunt bestellen. Na het concert bent u van harte welkom om de musici te ontmoeten onder het genot van een hapje en drankje.''

De kaarten kunnen gekocht worden bij de Rotaryleden of door overmaking van het bedrag en vermelding van naam op rekeningnummer NL39ABNA 0480 4909 10 Rotary Scherpenzeel-Woudenberg. De kaarten liggen dan klaar bij de ingang. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met de Rotary via de mail: rcsw1570+concert@gmail.com.

Rotary Scherpenzeel heet bezoekers van harte welkom op Night of The Rotary op zaterdag 1 februari, aanvang om 20.00 uur en zaal open vanaf 19.30 uur. Het adres is De Achthoek, Molenweg 1 te Scherpenzeel.