• Rudie heeft voortdurend klanten.

  Hannie van de Veen
 • De oliebollenkraam op het Poortplein.

  Hannie van de Veen
 • De oliebollenkraam bij het Cultuurhuis.

  Hannie van de Veen
 • Rudie Veldhuizen (rechts) bakt in zijn voortuin voor Stichting Burgerinitiatief.

  Hannie van de Veen
 • De oliebollenkraam op het Poortplein.

  Hannie van de Veen

'Alle beetjes helpen' bij oliebollenverkoop voor goede doelen

WOUDENBERG Op verschillende plaatsen in het dorp waren rond en op 31 december oliebollen en appelbeignets te koop. De meeste aandacht trokken de oliebollenkramen die hun waar voor een goed doel verkochten.

IN DE TUIN Een van de oliebollenkraam, waarvan de opbrengst voor een goed doel bestemd was, stond aan de van Beeklaan in 't Zeeland. Bakker Rudie Veldhuizen bakt onder normale omstandigheden vooral stroopwafels in allerlei soorten en maten, maar was na de brand bij Stichting Burgerinitiatief spontaan op het idee gekomen om ondanks zijn voorafgaande nachtdienst oliebollen te gaan bakken in zijn voortuintje. Zo kon hij de stichting een bijdrage te overhandigen. Nu Stichting Burgerinitiatief zo door tegenslag getroffen is, helpen immers alle beetjes. Ook bij hem moest er voortdurend voor nieuwe voorraad beslag gezorgd worden. Dan ging zijn moeder weer op pad voor nieuwe ingrediënten. De hele dag door kwamen mensen bij hem in de tuin om oliebollen te kopen. De meesten woonden zelf ook in 't Zeeland of hadden op Facebook over Rudie's actie gelezen.

SALADES Traditiegetrouw stond er ook een kraam op het Poortplein en één bij het Cultuurhuis, waar vrijwilligers van de Hervormde Gemeente oliebollen en appelbeignets verkochten voor de familie Den Os in Suriname. Zij zijn door deze gemeente uitgezonden. Hun thuisfrontcommissie probeert voortdurend geld bij elkaar te brengen voor hun levensonderhoud en de doelen waar zij zich in Suriname voor inzetten. In Eben Haëzer konden van tevoren bestelde salades afgehaald worden. De verkoop liep goed. Geregeld moest een nieuwe voorraad gehaald worden bij bakker Bos in Maarsbergen.