PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Woudenberg

Wethouder Moniek van de Graaf over armoede: ‘Veel mensen zijn boos op de overheid’

Maatschappelijk
Foto: Gerwout Lamberink
za 23 mrt, 08:05
Moniek van de Graaf: ,,Op het moment dat er schulden dreigen te komen, is het belangrijk dat er snel en adequaat actie kan worden ondernomen.
Moniek van de Graaf: ,,Op het moment dat er schulden dreigen te komen, is het belangrijk dat er snel en adequaat actie kan worden ondernomen."
WOUDENBERG

In de serie over armoede in Woudenberg vandaag deel 5: een interview met wethouder Moniek van de Graaf. Zij heeft onder andere het armoedebeleid in haar portefeuille. Ondanks dat ze zelf nooit te maken heeft gehad met armoede, heeft ze van jongs af aan gezien dat er mensen zijn die er zwaar onder lijden. Oók de mensen met betaald werk of een uitkering die door een mix van omstandigheden in een bepaalde situatie terechtkomen. ,,Ik wil naast mensen staan, in plaats van met het vingertje wijzen om te veroordelen.”

Door Lydia van Toorn

Armoede is helaas ook in Nederland een veelvoorkomend probleem. Wat merkt u hiervan in Woudenberg?
,,Als je puur kijkt naar het percentage van zowel volwassenen als kinderen, dan zitten wij onder het landelijk niveau. 3,5% van de huishoudens, oftewel 191 gezinnen, in Woudenberg heeft een inkomen op bijstan..

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie