• Klaas Haitsma
  • Elizabeth Heijblom

Lopen voor lyme rond Henschotermeer

WOUDENBERG Lopen voor lyme zal zaterdag 14 april aan begin van de ‘week van de teek’  plaatsvinden. Rond het Henschotermeer in Woudenberg zullen meer dan 1.300 wandelaars en hardlopers hieraan meedoen.

Ze starten om 12.00 uur. Elk uur en in de middag ook elk half uur zullen nieuwe groepen lopers beginnen met hun rondes om het Henschotermeer.

De tussenstand van € 630.000 is inmiddels al een ton hoger dan de opbrengsten van de vorige editie in 2016 toen er €527.463 werd opgehaald. Het geld dat wordt opgehaald, gaat rechtstreeks naar de 120 chronische lyme-patiënten waar een team voor deel neemt. Het eindbedrag wordt op 14 april direct na de finish om 19.00 bekend gemaakt.

Lopen voor Lyme heeft als doel om zoveel mogelijk bekendheid te geven aan de ziekte van Lyme, en tegelijkertijd om zoveel mogelijk geld op te halen voor chronische Lyme patiënten die financiële middelen nodig hebben voor hun behandelingen, onderzoeken en aanpassingen in huis. Dit is nodig omdat de chronische ziekte van Lyme meestal niet erkend wordt als een langdurige ziekte en daardoor behandelingen vaak niet vergoed worden door zorgverzekeraars.

Ook is het bestaan en de impact van chronische Lyme is bij veel artsen niet bekend en wordt daarom te laat gediagnosticeerd. De ziekte kan dan al desastreuze gevolgen hebben.

Stichting Lopen voor Lyme is een initiatief van chronisch Lyme patient Berdien Renes en haar familie.