• Hannie van de Veen

Lokale CDA in top drie sterke stijgers

WOUDENBERG Onlangs ontving het CDA in Woudenberg een cheque van 250 euro van het landelijke partijbureau. Daarmee beloonde de partij de stijging van het aantal leden van in Woudenberg in 2018. Die was zo sterk, dat de CDA-afdeling Woudenberg daarmee opklom tot de landelijke top drie van sterke stijgers.

Tijdens een fractievergadering van CDA en CDJA werd de cheque uitgereikt. De stijging van het aantal leden was te danken aan de toename van combinatieleden vanuit het CDA én CDJA. In de verkiezingstijd hebben de Woudenbergse CDJA-ers verschillende nieuwe leden weten te werven.

Het geldbedrag zal de CDJA nu gebruiken om CDA-provincielid Daphne de Kruif te promoten. Als 22 jarige is zij actief voor CDA, CDJA en het CDA in de provincie: ,,Voor de verkiezingen van 20 maart sta ik op plek 15 van het CDA. Mijn uitdrukkelijke wens was niet direct een verkiesbare plek te bezetten vanwege mijn drukke baan. Wel wil ik graag actief aan de campagne deelnemen en omdat de eerste 15 op de lijst hiervoor in aanmerking komen, ben ik erg blij met deze plek." Wat ze gaat doen na de verkiezingen weet ze nog niet, maar de provinciale staten hebben zeker haar interesse: ,,De provincie gaat over de grote lijnen zoals het openbaar vervoer, de provinciale wegen en de rode contouren waarbinnen gemeenten mogen bouwen. Het klijkt misschien alsof je bij de provincie minder contact met inwoners hebt maar ik heb uit allerlei gesprekken begrepen dat dat mee valt. Statenleden hebben niet alleen contact met gemeenten en ondernemers maar ook met inwoners."