• BDUmedia

Locaties verdacht zand bekend

WOUDENBERG  Na onderzoek blijkt dat het verdachte zand van het Barneveldse aannemingsbedrijf Vink samen met gebiedseigen zand in Woudenberg is verwerkt in de Essenlaan, Beukenlaan en een deel van de Gouden Regen.

Dit is het resultaat van een onderzoek naar de exacte locatie van het verdachte zand. Een onderzoek dat de gemeente had aangekondigd, nadat eind december in tweede  instantie duidelijk werd dat het verdachte zand van de firma Vink ook aan de gemeente Woudenberg is geleverd en toegepast. In Woudenberg gaat het om 36,74 ton verdacht zand.

Wethouder Pieter de Kruif vertelde aan de raad op 24 januari dat het  zand gebruikt is voor brandgangen achter de tuin, onder tuinpaden en onder schuurtjes. Er vindt nog verder onderzoek plaats naar de kwaliteit van het verdachte zand en de vraag of dit zand gebruikt had mogen worden in woonwijken. De betrokken bewoners hebben een brief ontvangen van de gemeente. Op de eerste brief eind december heeft de gemeente geen reactie  van de inwoners ontvangen. ,,Dat betekent dat de brief inhoudelijk goed duidelijk was”, concludeerde de wethouder.