• Willem van Leuveren

Lions Haringparty 2017 op 15 juni: Haring happen en netwerken

WOUDENBERG De Lionsclub Scherpenzeel-Woudenberg-Renswoude houdt op 15 juni de Haringparty 2017, een netwerkevenement voor en door ondernemers in Schimmel/Brasserie 1885 in Woudenberg. De opbrengst gaat dit jaar naar het Dorcas project 'Een kans voor arme boeren in Albanië´.

Joke van der Heide 

SUCCES  Na de start van het haringseizoen op 14 juni worden er overal in Nederland haringparty's georganiseerd. De Lions Club speelt hier met haar initiatief mooi op in. De eerste editie was vorig jaar met meer dan 200 bezoekers  en een opbrengst van 2540 euro voor het goede doel dan ook een groot succes. Organisator Wilbert Koops van de Lions Club legt uit: ,,Onze Haringparty is een netwerkevenement waarbij ondernemers elkaar onder het genot van een lekker visje en een drankje kunnen spreken. Ik zie het als gezellig netwerken anno nu." De sfeer was dan ook heel geanimeerd vorig jaar.

Koops vervolgt: ,,Het mooie vind ik dat de avond wordt ondersteund door diverse lokale ondernemers. Ik durf dan ook te stellen dat het een evenement voor en door ondernemers is. Hoewel iedereen die gek is op een nieuwe haring natuurlijk welkom is." De organisatie kiest bewust voor het starten om 17.00 uur, direct na kantoortijd. Dit bleek vorig jaar een uitstekende keuze.

 

VEILEN VAATJE Hameeteman uit Ouddorp levert weer de vis en maakt deze ter plaatse schoon. Net als bij de Scheveningse visafslag wordt er ook een vaatje vis geveild voor het goede doel. Vorig jaar bracht dit 525 euro op. Dit jaar wil de Lions deze opbrengst overtreffen en kiest dan ook voor een professionele veilingmeester, J.P. Nijmeijer, die ook de Lions Kunstveiling naar een mooie opbrengst heeft geleid.

 

ALBANIË De opbrengst van de Haringparty 2017 gaat naar het project van de Stichting Vrienden van Dorcas Woudenberg: 'Een kans voor arme boeren in Albanië'. Het doel van dit project is om de leefomstandigheden te verbeteren van arme huishoudens in Bujan, Llugaj en Bytyc. Door te zorgen voor uitbreiding van landbouw- en veeteeltactiviteiten. Deze plaatsen liggen in het Torpoja-district in het noorden van Albanië. Met het project krijgen 150 gezinnen directe hulp. Daarnaast worden 192 gezinnen indirect ondersteund door de boeren door specialisten les te geven in nieuwe landbouwtechnieken, zoals aardappelteelt, broeikassen en fokprogramma's voor geiten.

 

LOKALE KERK Bij elke donatie sluit de boer een overeenkomst met de toezegging dat hij een deel van de opbrengst doorgeeft aan andere hulpbehoevende gezinnen. De lokale kerk speelt hier een faciliterende rol. In dit laatste jaar van het project is er extra aandacht voor boekhouding en marketing om er voor te zorgen dat de boeren aansluiting kunnen vinden op de lokale markt.De entree voor de Haringparty bedraagt 12,50 euro; voor dit bedrag krijgen bezoekers naast entree twee haringen en twee drankjes. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Schimmel/Brasserie 1885 en Esso Voskuilen in Woudenberg of bij Primera Scherpenzeel. Adres: Schimmel/Brasserie 1885, Stationsweg Oost 243, Woudenberg.