• De peuters in de Ark luisteren geboeid naar leerlingenorkest van Fidelio.

    Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen

Levendig concert Fidelio voor peuters de Ark

WOUDENBERG Het leerlingenorkest van Fidelio gaf woensdagavond 28 maart onder leiding van Gonda van Dijk een bijzonder miniconcert: ze musiceerden tijdens hun repetitie voor de kinderen van peuterspeelzaal de Ark. Natuurlijk hadden die ook hun ouders, grootouders en broertjes en zusjes meegenomen zodat de zaal goed vol was.

Hannie Lamberink-Van de Veen

Afgelopen weken hadden de kinderen gewerkt over het thema muziek. Er werd voorgelezen uit 'Nijntje en haar fluit' , 'het grote bosorkest'en 'Het klinkt als muziek in mijn oren'. Ook werd er gekeken wat voor vorm muziekinstrumenten hebben en geluisterd naar hard en zacht geluid. Vanwege 'Nijntje en haar fluit begon het concert met Hanna en Renate op de blokfluit. Bij het concert liet Gonda daarna één voor één de trompet, trombone, klarinet, saxofoon, hobo, dwarsfluit en het drumstel een liedje spelen. Bij verschillende nummers zaten kinderen mee te swingen of mee te klappen. Hoogtepunt was het liedje 'Hoofd, schouders, knie en, teen, waarbij iedereen mee mocht doen. Ook was het orkest verkleed bij een circusliedje. Het concert duurde niet zo lang vanwege de bedtijd van de jonge luisteraars.

Voorzitter Gert van Dijk vertelde dat muziek goed is voor de ontwikkeling van kinderen, maar dat hij ook de ouders graag als leerlingen bij Fidelio terug zag. Vanaf 6 jaar kan iedereen terecht. Na je A-examen mag je bij het leerlingenorkest spelen. Ook attendeerde hij op het concert van 7 april. Na afloop wilden bijna alle kinderen het drumstel wel even uitproberen. Gonda werd door de peuterspeelzaal bedankt met een bloemetje.