• Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink
  • De koeien gaan voor het eerst de wei in

    Hannie Lamberink

Lentefair viert lustrum bij de boer thuis

WOUDENBERG De Lentefair van de Hervormde Gemeente werd altijd op het Kerkplein gehouden, maar afgelopen zaterdag vond de vijfde Lentefair voor het eerst op een andere locatie plaats: de boerderij van de familie Van der Wind aan de Slappedel 8a.

Cor de Snoo: ,,We wilden al eerder eens een andere locatie. Op het Kerkplein zaten we altijd met de geparkeerde auto's. We zijn heel blij met deze mogelijkheid! Helaas moeten we ook op dit privéterrein allerlei vergunningen regelen maar het is hier wel veel ruimer. Het publiek geeft aan enthousiast te zijn over deze nieuwe locatie.''

De voorjaarsmarkt telde vele kramen waar van alles te koop was: kinderkleding, taarten, planten, snuisterijen, boeken, kaarten, kaas, fruit, brood, eieren, stroopwafels en zelfs speciale dieetrecepten. Op een ruim terras kon men van broodjes, drinken, taart, koffie en soep genieten. Ook waren er allerlei activiteiten te doen: ponyrijden, koebingo, springkussen, kinderboerderij, solexrijden, blikgooien, en andere spelletjes. Gerard Donselaar verzorgde huifkartochtjes door de omgeving. Bij de 'buren' op Slappedel kon men de auto laten wassen. Pieter de Kruif maakte op verzoek foto's.

Een bijzonder moment tijdens de Lentefair was toen de koeien van Jan en Teus van der Wind voor het eerst de wei in mochten. Onder toeziend oog van vele toeschouwers, waarvan de meesten dit wel op TV maar nooit in het echt hadden gezien, renden en sprongen 150 koeien om 11.30 uur vanuit hun stal de buitenlucht tegemoet. ,,We hebben ons bedrijf vijftien jaar geleden hierheen verplaatst en boeren bijna biologisch. Het is leuk om mensen net als op een open dag kennis te laten maken met het boerenbedrijf.'' Ook  bewoners van Reinaerde kwamen op de markt en in de stallen kijken.

De opbrengst van ruim 5.650 euro was voor het Kom & Zie dagcentrum in Orhei in Moldavië en voor de kerkelijke zustergemeente van dominee Bela Vamos in Horna Poton in Slowakije. In het Kom & Ziehuis krijgen kinderen en jongeren met een beperking onderwijs en medische verzorging. Info: www.hervormdwoudenberg.nl.