• Jos Traa (links) en stagiair Niels.

    Hannie van de Veen
  • Hannie van de Veen

'Lekker losgaan in Schimmel 1885'

WOUDENBERG Niels Puik uit Leusden houdt zaterdag een dansfeest voor 30-plussers namens Schimmel 1885. Het feest, dat tot 2.00 uur 's nachts duurt, staat in het teken van de jaren tachtig. Er worden veel hits uit die tijd gedraaid, maar ook moderne nummers en misschien een enkel stijldansnummer, omdat dat in die tijd populair was.

Niels zit in zijn derde jaar commerciële economie, loopt stage en doet onderzoeksopdrachten. Hij wilde de verhuur van zalen onderzoeken: waarom huren gasten een zaal en hoe kunnen we de zakelijke doelgroep het beste bereiken? Ook voor Schimmel 1885 is zijn onderzoek interessant: hoe kunnen zij meer zaalverhuur realiseren?

Niels: ,,Ik heb het idee dat er niet veel feesten zijn voor deze leeftijdsgroep en wilde proberen voor hen iets te organiseren, zodat ze eens lekker los kunnen gaan. Ik heb niet van tevoren gepeild hoeveel belangstelling er is, maar ik heb wel een kostenanalyse gemaakt. Tot dusver hebben we al honderd kaarten verkocht. Ik ben van nature een regelaar en ben aan deze studie begonnen omdat hij heel breed is."

Jos Traa van Schimmel 1885: ,,We hopen op succes, maar hebben geen idee wat we kunnen verwachten. We hebben de kosten van tevoren goed berekend. Als het zakelijk succesvol wordt kunnen we het herhalen. Ik denk dat we dan ook vaker stagiaires hier vragen te werken. Nu verzorgt Niels de kaartverkoop en Facebook." Omdat dit dansfeest voor 30-plussers voor de eerste keer plaatsvindt heeft Niels het groots aangepakt met optredens van dansers van 'Unbreakable' en 'Avant Garde'. Ook is er een verlichte dansvloer. DJ André van Famous Music die vaker bij Schimmel 1885 draait verzorgt de muziek. Voor het feest zijn nog kaarten te verkrijgen. Meer informatie op de Facebook-pagina of de website van Schimmel 1885.