• www.Green-Berry.nl
  • www.Green-Berry.nl

Leerlingen Korenmaat planten gemeentelijk groen

SCHERPENZEEL Leerlingen van de basisschool de Korenmaat hebben afgelopen week bomen geplant op het schoolplein en in de openbare ruimte rondom de school. ,,Met dit feestelijke groene initiatief willen de schooldirectie, de gemeente, de groenaannemer en Jeugd in Ontwikkeling Scherpenzeel de goede samenwerking onderstrepen", aldus Marije Bangma van de gemeente Scherpenzeel.

Gezamenlijk werd met deze handeling de 'groene aankleding' van de school afgerond. Bangma: ,,Het planten van bomen draagt bij aan een stukje betrokkenheid en natuurbewustzijn bij leerlingen. Wat is er nu leuker dan bomen te planten op je eigen schoolplein en daar jaren later nog op terug te kijken als de bomen groot zijn geworden?" De volgende boomsoorten krijgen een plekje rondom de school: (stoof)peer, Catalpa (Trompetboom), Noorse Esdoorn, Japanse Magnolia en een boom die nog van de Bruinhorsterschool komt (Esdoorn).

De gemeente Scherpenzeel heeft in samenwerking met de Korenmaat een groenontwerp gemaakt van het schoolplein en de openbare ruimte rondom de school. Hierop zijn drie varianten gemaakt. Afgelopen voorjaar zijn deze varianten aan omwonenden gepresenteerd. Bewoners kozen unaniem voor de variant die nu aangeplant is.