• Marjanne Theunissen-van Raaij heeft geen opvolger kunnen vinden voor haar bedrijf en sluit daarom de deuren.

    Van Raaij Wonen

Leegverkoop bij Van Raaij Wonen

SCHERPENZEEL Meubelzaak Van Raaij Wonen aan de Stationsweg 337 in Scherpenzeel houdt na 47 jaar op te bestaan.

Eigenaar Marjanne Theunissen-van Raaij (62) heeft geen opvolger kunnen vinden voor haar bedrijf en moet daarom de deuren sluiten. Op vrijdag 2 november start de leegverkoop van de showroommodellen. De kortingen lopen wel op tot 70 procent.

KWALITEIT De Grootouders van Marjanne Theunissen begonnen in 1923 met een textielzaak in Renswoude. Haar vader heeft de zaak in de jaren zestig overgenomen. Hij opende in 1971 een meubelzaak in Scherpenzeel. Vanaf 1981 startte hij ook een slaapkamerzaak in het dorp, maar die heeft hij in 2000 verkocht, waarna er in 2009 een vestiging van de Hema in kwam. Marjanne nam de meubelzaak van haar vader in 1990 over, met haar vader daarna als compagnon. Zij houdt de zaak vanaf oktober 2010 alleen draaiende.
,,We staan bij onze grote klantenkring bekend om kwaliteit'', vertelt Theunissen-van Raaij. ,,Het contact met klanten vind ik zelf een prettige kant van het werk. Vanmiddag nog geef ik een klant nog persoonlijk advies aan huis. Bij de uitverkoop helpen familieleden en vrienden.

,,U kunt nog gedurende de gehele leegverkoop bijbestellen in alle uitvoeringen en kleuren met extra korting. Nu is er de tijd van stoppen'', zegt Theunissen-van Raaij over haar besluit. Hoe moeilijk zij dat ook vind. Zij bedankt haar klanten voor hun vertrouwen in de afgelopen jaren. Eigenaresse Marjanne Theunissen-van Raaij is de derde generatie van dit familiebedrijf. Het pand waarin de winkel gevestigd is, blijft in de familie. Neef Jan-Willem van Raaij junior, eigenaar van de 'Van Raaij Groep', heeft het pand gekocht. De invulling van het pand is nog niet bekend. ,,Naar de verkoop ben ik toegegroeid'', vertelt ze. ,,Ik heb dit met veel plezier en passie gedaan.'' Na die tijd zal ze zich niet vervelen. Ze is niet alleen mantelzorger voor haar man, maar heeft ook vele hobby's, zoals skiën, fietsen, lezen, muziek, musea en de sauna.

LEEGVERKOOP De leegverkoop van de showroommodellen loopt van vrijdag 2 november tot en met zaterdag 22 december. In deze periode is de winkel geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag. De openingstijden zijn van 10.00-12.00/13.30-16.30 uur. Op zaterdag van 10.00-16.00 uur. Er zijn vloerkleden in de aanbieding, maar ook lampen, banken en fauteuils, ook met sta-op-hulp, die met de hand of elektrisch bedienbaar zijn. ,,In vele maten, stof en leer'', aldus Theunissen-van Raaij. ,,Alles moet weg, kom snel profiteren want Op=Op.´´

Van Raaij Wonen BV, Stationsweg 337, 3925 CB Scherpenzeel, 033-2772426, www.vanraaij.nl, info@vanraaij.nl