• Foto: Jeroen van der Veer

Laatste truckersdag voor Anja Veltman

WOUDENBERG Met een dubbel gevoel zal Anja Veltman straks de 27ste editie van de truckersdag beleven. De 61-jarige heeft negentien jaar de organisatie daarvan gedaan, maar doet nu voor de laatste keer dit kunstje. ,,Het zal lastig worden om het los te laten, maar het is goed zo."

Jeroen van der Veer

De sympathieke medewerkster van zorginstelling Reinaerde (locatie de Heygraeff) spreekt de woorden met veel warmte uit. De truckersdag is in de loop van de jaren haar kindje geworden en daarvan gaat ze nu afscheid nemen. ,,Mede door de reorganisaties heb ik besloten met vervroegd pensioen te gaan. Hierdoor zal ik ook de truckersdag los moeten gaan laten."

Eigenlijk zou ze twee jaar geleden zijn gestopt met de organisatie, maar wegens omstandigheden plakte Veltman er twee jaar aan vast. De glimlach van haar bewoners geven haar keer op keer de voldoening en de bevestiging dat ze jarenlang uitstekend werk verrichtte. ,,Het lijkt iets simpels, maar de bewoners hebben zoveel plezier als ze in de vrachtwagen zitten. Dat is precies de reden waarom er zoveel mensen aan mee willen werken."

De truckersdag is komende zaterdag.

* Lees meer in De Woudenberger van dinsdag 15 september.