• De hele dansschool op het podium

  Hannie Lamberink
 • de slotscéne van het verhaal

  Hannie Lamberink
 • de drie hoofdrolspelers

  Hannie Lamberink
 • Hannie Lamberink
 • Hannie Lamberink
 • Hannie Lamberink

La Di Dans 'magisch'

WOUDENBERG De eindvoorstelling van de Woudenbergse dans- en balletschool La Di Dans afgelopen zaterdag in de Camp, had een sprookjesachtig thema: 'de magische kast'. Dit thema was gebaseerd op de kroniek van Narnia: 'de heks, de leeuw en de kleerkast'.

De hoofdrolspelers Emma (Heleen de Groot) en Noah (Luuk van de Watering) kwamen bij het verstoppertje spelen via een magische kast terecht in een winterlandschap in een andere wereld waar ze allerlei dieren en sprookjesfiguren ontmoetten. Heksen namen Noah mee naar een akelig kasteel. Emma ontdekte dit en wilde hem samen met de leeuw Asadi (gespeeld door Senne Säde Smale) bevrijden. Dat lukte, maar Asadi sneuvelde. Gelukkig kon Asadi weer tot leven gewekt worden, waarna Emma en Noah tot koning en koningin van het land werden gekroond.

De dansers van alle groepen van La Di Dans lieten met deze voorstelling weer zien wat ze kunnen. Docenten Esther voor de Poorte, Lobke Reitsma en Sophie Verdaasdonk konden trots zijn op hun leerlingen. Zowel de groepen ladidans, klassiek ballet als urban en dans-en conditie namen scènes van het verhaal voor hun rekening. Behalve dansvaardigheden speelden ook mimiek en expressie een grote rol. De kostuums waren een lust voor het oog: met simpele oplossingen werden leuke outfits gemaakt. La Di Dans moet inmiddels over een gigantische kostuumgarderobe beschikken.

Kostuums, decor, schmink en alle andere bij een voorstelling horende activiteiten zijn alleen mogelijk dank zij vele helpende ouders. La Di Dans is heel blij met hun hulp.

De eindvoorstelling werd één keer om 14.00 uur gespeeld en nog een keer om 16.00 uur. Bij het slotnummer stonden alle leerlingen van de dansschool samen op het podium. Meer informatie over La Di Dans is verkrijgbaar bij coördinator Sophie Verdaasdonk via info@ladidans.nl, of via www.ladidans.nl