• Ilse Wanner uit Woudenberg levert haar kunstwerk in bij het Rijksmueseum.

    wilma wanner
  • Ilse Wanner voor het Rijksmuseum in Amesterdam met foto van haar kunstwerk

    wilma wanner

Kunstwerk van Woudenbergse Ilse Wanner te zien in het Rijksmuseum

WOUDENBERG Het kunstwerk van Ilse Wanner uit Woudenberg (17 jaar), is ook geselecteerd voor de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum in Amsterdam.

Ilse volgt de opleiding fotograaf op het Technova College in Ede. Daar kregen de leerlingen de opdracht een vrij kunstwerk te maken geïnspireerd op een schilderij van Rembrandt. Ilse werd geïnspireerd door het schilderij, Christus op het meer van Galilea, het enige zeegezicht dat Rembrandt tijdens zijn leven gemaakt heeft. Voor haar werk heeft ze een bootje gevouwen van papier, dat geverfd in de kleuren die in het originele schilderij gebruikt zijn, dit gefotografeerd in de studio en de golven erin gefotoshopt. Het werk werd in het Rijksmuseum tijdens een feestelijk en officiële ontvangst erg leuk ontvangen. Ze kreeg veel leuke, lovende reacties op haar originele kunstwerk.

Vrijdag 28 juni kreeg Ilse het bericht dat haar werk is uitgekozen voor de zomertentoonstelling in het Museum. Ilse gaat vaak met de camera op pad. Het liefst fotografeert ze paarden en huisdieren. Ilse is supertrots dat haar kunstwerk voor iedereen te zien is tijdens de zomertentoonstelling die duurt van 15 juli tot 15 september.