• An Hong en burgemeester Cnossen.

  Hannie van de Veen
 • Vlak voor de opening met man, zonen en familie

  Hannie van de Veen
 • De toespraak van burgemeester Cnossen

  Hannie van de Veen
 • An Hong en burgemeester Cnossen

  Hannie van de Veen
 • An bedankt iedereen die haar gesteund heeft

  Hannie van de Veen
 • Eén van de nieuwste werken waarin het oude flesje is verwerkt

  Hannie van de Veen
 • Veel publiek bij de opening van de expositie

  Hannie van de Veen
 • Hannie van de Veen
 • Zonen ats en Kai zijn vol bewondering voor één van de schilderijen van An

  Hannie van de Veen

'Gevoel en emotie uitdrukken in mijn werk'

WOUDENBERG ,,Mijn expositie heet 'Passie' omdat ik mijn gevoel en emotie wil uitdrukken in mijn werk", vertelt An Hong over haar eerste expositie. De vele bezoekers, familie maar vooral burgemeester Cnossen keken vol bewondering naar wat er te zien was op deze rustige en overzichtelijke tentoonstelling.

An zit zelf in de inrichtingscommissie van exposities. Niet alleen de flesjes met Chinese schilderkunst waren er, maar ook schilderijen, beeldhouwwerken, enkele gedetailleerde portretten van Saskia van Uijlenburg (de vrouw van Rembrandt) en presentatrice Annechien Steenhuizen en Chinese aquarellen. Bijzonder was de combinatie van één van haar nieuwste schilderijen met een beschilderd flesje.

In haar openingswoord was burgemeester Cnossen vol lof over An. ,,Je hebt met veel doorzettingsvermogen een lange weg afgelegd om te komen waar je nu bent en daar heb ik veel bewondering voor. Op je 21e exposeerde je al in Stuttgart. Toen je jongste zoon naar school ging, zocht je een nieuwe uitdaging.''

,,Aan je landschapsschilderijen met bergen en bloesem en de aan de binnenkant beschilderde flesjes is goed te zien dat je de Chinese taal en cultuur meegenomen hebt naar Nederland. Toch ben je je na je huwelijk met Peter ook hier thuis gaan voelen en spreek je nu vloeiend Nederlands. Dat doen wij jou in het Chinees niet na. Afgelopen week heb je zelfs tijdens een kennismakingsavond de nieuwe Woudenbergers in het Nederlands toegesproken. Op deze expositie zien we jouw veelzijdigheid en hoe je je talenten deelt met anderen. Ik kan alleen maar zeggen: 'Ga lekker kijken'."

An bedankte onder andere de burgemeester, haar familie en Wies Verploegh voor alle steun die ze gehad had en onderstreepte dat met cadeautjes. Zelf kreeg ze veel bloemen als blijk van waardering. Haar zonen Mats en Kai vonden het heel bijzonder om op de expositie van hun moeder rond te lopen. ,,We zijn heel trots op haar."

Gerard Hilderink van de OAR vertelde: ,,Ze beeldhouwt nog maar kort, maar haar werk is nu al prachtig. Waar ze aan begint is succesvol."