• Bij Imkerij 't Kloosterhofje

  Hannie van de Veen
 • Hannie van de Veen
 • Hannie van de Veen
 • karakteristieke boerderij in het bos bij Stoutenburg

  Hannie van de Veen
 • Hannie van de Veen
 • De bijenstal is een geliefd schilderobject wat door iedereen weer anders wordt weergegeven

  Hannie van de Veen

Expositie buitenschilderweek in Cultuurhuis

WOUDENBERG In juli vond de jaarlijkse Buitenschilderweek plaats en de resultaten daarvan zijn vanaf zaterdag 12 oktober drie weken lang te bewonderen in Galerie de Kunstberg, tijdens de openingstijden van het Cultuurhuis. De feestelijke opening van de expositie op zaterdag 12 oktober vindt plaats om 16.00 uur. De expositie past qua keuze van de geschilderde onderwerpen prima in de activiteitenweek Wauw!denberg.

Tijdens de Buitenschilderweek gaan ongeveer 32 kunstenaars uit Woudenberg, Leusden en Amersfoort zomers een week lang samen op mooie plekjes in de omgeving ter plekke schilderen. Vaak voltooien ze hun schilderijen later thuis. Daarom is de expositie van de buitenschilderweek nooit aansluitend aan de schilderweek maar wat later. Ze leggen vooral landschappen, uitzichten en mooie boerderijen vast met verf, potlood of aquarel maar ook stillevens, dieren of machines. Dit jaar zijn ze op camping de Heigraaf, boerderij de Ruif en de karakteristieke boerderij van familie van de Weg in Stoutenburg, een zandverstuiving achter ISVW en imkerij 't Kloosterhofje geweest. Bij de imkerij werden ze rondgeleid en kregen ze veel informatie over hoe bijen leven en biodiversiteit. Het weer is altijd een onvoorspelbare factor bij de buitenschilderweek maar dit keer troffen ze slechts één regendag. Op sommige locaties kon er ook binnen geschilderd worden. Natuurlijk werd er niet alleen geschilderd maar ook gezellig bijgepraat.

Aan het eind van de week worden de werkstukken gezamenlijk besproken en nu worden ze geëxposeerd. Daarbij valt pas goed de variatie in onderwerpen, technieken en gebruikte materialen op. Organisatoren, Carel Wiggerman en Wanda Landwaart van de Vrije Kwasten uit Leusden en Paul Haring, Ad Oostveen en Jaap en Henny van Woerkom, hoeven niet zelf de inrichting van de expositie te verzorgen want daar is bij de Kunstberg een commissie voor. Wel horen de organisatoren graag ideeën voor mooie plekjes voor volgend jaar. paul.haring@gmail.com of Wanda 033 4940981