• De 'oude' Eierhoogheden Ilonka en Anica en de nieuwe hoogheden Ruth en Noah.

  Hannie van de Veen
 • Kroning van Ruth van der Meij tot nieuwe Eierkoningin.

  Hannie van de Veen
 • Ilonka en Anica richten het woord tot Ruth en Noah.

  Hannie van de Veen
 • Alle hoogheden voor het gemeentehuis met kinderburgemeester Rosa.

  Hannie van de Veen
 • Ontkroning van Ilonka.

  Hannie van de Veen
 • Noah en Ruth van der Meij en Anica en Ilonka van der Sluis.

  Hannie van de Veen
 • Speeches van Agnès Peters en Pieter de Kruif.

  Hannie van de Veen

Kroning nieuwe Eierhoogheden: 'hopen op mooi jaar'

WOUDENBERG Het was op vrijdag 31 mei duidelijk dat er wat bijzonders ging gebeuren in het gemeentehuis: er liepen dames in mooie jurken en er stonden mensen te wachten. De nieuwe Eierhoogheden Ruth en Noah van der Meij werden gekroond en Ilonka en Anica werden ontkroond. In luxe auto's arriveerden ze bij het gemeentehuis, waar familie, vrienden en de hoogheden uit Leersum, Voorthuizen en Ede hen opwachtten. Binnen verwelkomden locoburgemeester Pieter de Kruif en kinderburgemeester Rosa Kelder hen. Vader Leo: ,,Ze mochten niets zeggen. Daardoor is helaas niet iedereen er."

Na koffie met haantjeskoek vond iedereen een plekje in de raadzaal. Pieter vertelde wat Ilonka en Anica zoal gedaan hadden en vond hun laatste daad, het doneren van hun lange haar aan Stichting Haarwens, een applaus waard. ,,Ik heb respect voor het bestuur dat alles elk jaar goed voor elkaar krijgt. Dit jaar was door Koningsdag bijzonder. Ons dorp werd goed gepromoot en zelfs de koning wist dat de Pyramide van Austerlitz in Woudenberg ligt." Ook vertelde hij over Ruth en Noah. Hun hobby 'shoppen' was hem vreemd, maar hij wenste hen een mooi jaar toe. Het ontkronen ging soepel: snel waren de kroontjes uit het haar. De sjerpen verwijderen was lastiger. Kinderburgemeester Rosa assisteerde Pieter. Daarna werd van plaats gewisseld en werden Ruth en Noah gekroond en de sjerpen aan hun jurk bevestigd.

Ilonka en Anica bedankten iedereen die dit jaar voor hen actief was geweest: ,,De 'hofhouding' verzet veel werk. We deden zelfs een keer drie evenementen op één dag. De deskundigheid van Wouda die de jurken mooi hield maakte indruk. Ook de oorbellen waren mooi terwijl we geen gaatjes hebben. Normaal dragen we geen make-up, maar DA deed het prachtig. Het was luxe dat ons haar gedaan werd. Die bos krullen kregen was fantastisch. We bedanken ook Lammert Wilbrink. Door de mooie jurken voelden we ons echt hoogheden, we hoefden niets te doen en werden steeds verwend, zoals met de mooie boeketten. We hebben van alles genoten. Van de evenementen leer je veel. We bedanken iedereen die we ontmoetten, want zij maakten ons tot koningin. We gunnen het Ruth en Noah van harte en adviseren hen vooral te genieten want het is zo voorbij!"

Voorzitter Agnès: ,,Ilonka en Anica wilden geen opzichtige jurken, maar waren erg blij met de keuze van Wouda. Het was genieten om hen te zien genieten. Ze vonden alles leuk. Ook de last minute ingelaste Koningsdag, terwijl we de koning niet eens gezien hebben. In dit leerproces groeiden ze van grijze muizen uit tot stralende hoogheden. Ik hoop dat ze het leven zo verrassend blijven ervaren. Op jullie afscheidsfeestje horen jullie wat ik hier niet kan zeggen. We bedanken Pieter en Rosa, ons steeds kleiner wordende groepje bestuursleden dat alles mogelijk maakt en zijn blij met de nieuwe dames."

Ruth en Noah kijken ernaar uit en hopen op een mooi jaar. ,,Nadat Esther ons vroeg zijn we al vanaf januari bezig. Vooral de stof uitkiezen in Tilburg was leuk. We bedanken Wouda voor de mooie jurken." Er barstte een lachsalvo los na Ruth's 'kat uit de boom kijk speech'. Na een rondrit ging iedereen naar Herry's Bar voor een toost op de nieuwe hoogheden.