• Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink

Koren slaan handen ineen voor zwembad

WOUDENBERG Lionsclub Woudenberg-Scherpenzeel hield zaterdag een concert in hotel Schimmel. Op het podium stonden drie koren uit de omgeving: Get Around en de Valleiparels uit Scherpenzeel, maar ook Gemengde Noten uit Woudenberg.

Get Around is een popkoor onder leiding van Ton van Veltom. De Valleiparels is een dameskoor dat populaire liederen zingt en af en toe zeemansliederen met begeleiding van accordeons en gitaar. Dirigent is Petry Esveldt.

Gemengde Noten staat bekend om het repertoire met pop-classics, musicalliedjes en bekende Hollandse liederen. Hun gekleurde kleding staat symbool voor hun veelzijdigheid. Ze zingen onder leiding van Rineke de Wit a capella en drie- of meerstemmig. Alle bezoekers hadden tien euro betaald voor deze benefietavond en ook werden loten verkocht.

De opbrengst van de avond was bestemd voor de aanschaf van een isolatiedeken voor zwembad 't Willaer. Het zwembad had deze deken hard nodig om het water beter op temperatuur te kunnen houden zodat energie bespaard kan worden. De hoge bijdrage van de Rabobank was nog niet kostendekkend. Daarom besloot de Lionsclub bij te springen. Na de korenavond is er ook een wijnproeverij voor dit doel.

Naar schatting ongeveer 150 mensen kwamen naar de koren luisteren. Organisator Gerard ten Wolde: ,,Ook de koorleden nemen bezoekers mee, waardoor onze opbrengst hoger wordt. Toen deze koren vorig jaar samen optraden in Boschzicht kwamen we op het idee om ze te vragen."

De koren traden zowel voor als na de pauze ieder afzonderlijk op met eigen repertoire maar als afsluiting zongen ze gezamenlijk 'Let the sun shine' onder leiding van Rineke de Wit en Ton Veltom. Bijzonder om te zien en te horen waren de originele wisselliedjes tussen de verschillende optredens van de koren. Tijdens deze wisselliedjes ging het ene koor klappend, vingerknippend en zingend het podium af terwijl het volgende koor met het zelfde lied op dezelfde manier achter uit de zaal opkwam. De opbrengst was aan het eind van de avond nog niet bekend.