• Hannie Lamberink-van de Veen
  • Onthulling van de donatie

    Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen

Knuffelpoezen voor bewoners Groenewoude

WOUDENBERG Tijdens een feestelijk moment werd dinsdag 6 februari in het Woudenbergse zorgcentrum Groenewoude de donatie van de Kringloopwinkel en van Vrienden van Groenewoude in ontvangst genomen. Beide organisaties stelden geld ter beschikking waarmee een Braintrainer en twee levensgrote knuffelpoezen aangeschaft konden worden.

Zorgmanager Petra van den Berg: ,,We hadden al zo'n knuffelpoes om uit te proberen hoe de bewoners zouden reageren. Dat bleek heel positief te zijn. Nu hebben we er op elke woongroep één. Het knuffelbeest reageert met geluidjes en bewegingen op de bewoner die hem aait. Op de Amandelhof van Charim was al een Braintrainer. Die hebben wij uitgeprobeerd op onze Bloesemhof en ook dat beviel goed. Een Braintrainer stimuleert het denkvermogen en het geheugen van ouderen door de spelletjes die je er mee kunt doen. Die spellen zijn er in verschillende niveau's, passend bij de gebruiker. Samen met familie of medebewoners kunnen ouderen zo actief zijn en contact met elkaar hebben. Voor bezoekers zoals bv kleinkinderen is dat een plezierige manier. Ook samen foto's kijken kan goed dank zij een usb stick. We zetten hem in de bibliotheek maar hij kan meegenomen worden naar een afdeling. Deze activiteit is voor iedereen geschikt, of je nu wel of niet mobiel bent."

Onder andren via vrijwilligster Irene Hendriks ontstond het contact met de Kringloopwinkel. Daar mogen vrijwilligers zelf goede doelen voorstellen. Dat werd onder meer Groenewoude.

Ook Vrienden van Groenewoude (met ANBI status) wilde graag bijdragen. Bram de Ronde: ,,Wij proberen het woonklimaat in Groenewoude te veraangenamen. Vaak is dat door een aanschaf waar alle bewoners plezier van kunnen hebben. We hebben in het verleden voor een piano en voor TV's gezorgd maar ook wel eens voor deelname aan een reisje. Nu hebben we deze aanschaf ondersteund. Omdat we afhankelijk zijn van donaties benaderen we nieuwe bewoners en hun familie altijd voor een bijdrage. Ook hopen we dat mensen ons in hun testament opnemen."

Tijdens het drankje en de hapjes probeerden enthousiaste bewoners de Braintrainer en de poezen al gelijk uit.