• vertrek van burgemeester en Wartburgschool

    Hannie van de Veen
  • Burgemeester Cnossen wandelde woensdagavond 5km met de Wartburgschool mee.

    Hannie van de Veen
  • De Julianaschool komt aan bij het gemeentehuis

    Hannie van de Veen

Kleuters lopen warm voor echte vierdaagse

WOUDENBERG Kleuters die warm lopen voor de echte avondvierdaagse. Het begint traditie te worden. Burgemeester Cnossen die warm loopt voor de avondvierdaagse was al een traditie. Dit jaar liep zij een avond met de Wartburgschool mee.

De eerste avond van de avondvierdaagse was het slecht weer en werd de wandeltocht afgelast vanwege onweer. De andere avonden werd er gezellig gewandeld door alle basisschool kinderen uit Woudenberg en bewoners van Reinaerde en de Tuinen.

Ook burgemeester Cnossen is elk jaar zeer betrokken bij de avondvierdaagse. Niet alleen stond ze vrijdagavond 1 juni op het bordes om bij de intocht iedereen te verwelkomen maar ook kwam ze in actie bij de kleutervierdaagsen. Bij verschillende basisscholen is het inmiddels traditie om zelf kleutervierdaagsen te organiseren zodat de kleuters al vast kunnen wennen aan het een paar dagen achter elkaar lopen zoals bij de 'echte' avondvierdaagse. Zij lopen dan ongeveer 2,5 km per dag in de omgeving van de eigen school. Veel vaders en moeders lopen dan ook mee.

De kleuters van de Olijfboom wandelden geen 4 maar 3 avonden. Burgemeester Cnossen deelde aan hen medailles uit. De kleuters van de Koningin Julianaschool wandelden 4 ochtenden. Burgemeester Cnossen zwaaide naar hen toen ze vrijdagochtend als 'intocht' langs het bordes van het gemeentehuis kwamen. Ook op de Jan Ligthartschool werd een ochtendvierdaagse voor de kleuters gehouden.

Burgemeester Cnossen loopt ook zelf elk jaar een avond mee met de 5 km route. Dit jaar was dat op woensdagavond en vergezelde ze de kinderen van de Wartburgschool. ,,Ik houd van wandelen en vind het leuk om wat van de spanning mee te beleven en onderweg met de kinderen te kletsen." Met de traditionele intocht langs het bordes van het gemeentehuis, waar de burgemeester, de organisatie en de Eierhoogheden stonden, werd de avondvierdaagse 2018 afgesloten.