• Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink

Kleuters Julianaschool zingen in Groenewoude

WOUDENBERG De kinderen van groep 1 en 2 van de Koningin Julianaschool kwamen donderdag 19 januari rond koffietijd lopend naar zorgcentrum Groenewoude om er voor de bewoners te zingen.

Op school hadden ze van tevoren geoefend. Toch vonden de meesten het ´best spannend´. Toen zowel ouderen als kinderen een plekje hadden gevonden, werden allerlei herkenbare nostalgische liedjes als 'Vader Jacob', 'In Holland staat een huis' en 'In de maneschijn' gezongen. De ouderen genoten ervan en velen zongen mee.

Stagiaire Merle Pater had deze activiteit samen met de intern coach opleider (ICO) op school bedacht, als activiteit op haar laatste stagedag. Zij studeert aan de Marnixacademie in Utrecht. Ook juf Jessica van der Vegt vond het een leuk plan.

Activiteitenbegeleidster Lia Koole van Groenewoude: ,,Voor de bewoners is het altijd erg gezellig als er kinderen op bezoek komen en iets leuks laten zien of horen. Soms doen hun eigen kleinkinderen eraan mee. We hopen dat komend jaar nog meer scholen en verenigingen de weg naar Groenewoude weten te vinden. Ook vorig jaar kwamen er scholen uit Woudenberg kerst-of paasliederren zingen. Met de Griftschool hebben we zelfs palmpasen gevierd en de musical van groep 8 bekeken. Voor kinderen is het een waardevolle ervaring om te zien naar anderen in een andere leefsituatie: 'De maatschappij, dat ben je zelf'. Dat leren ze op deze manier al op jonge leeftijd´´.

Voor de kinderen weer naar school terugkeerden, werd het bezoek aan Groenewoude afgesloten met wat te drinken en snoep.