• Hannie Lamberink

'Kleuradvies geeft zelfvertrouwen'

WOUDENBERG ,,Voor zover ik weet ben ik de enige stijl- en kleur adviseuse in Woudenberg." Aan het woord is Carolien Luitjes van 'Exclusief Luitjes', het bedrijf dat zij samen met haar man Steven sinds 2008 runt.

Op de open workshopavond op 25 juni konden mensen hiermee kennis maken. ,,Mensen hebben vaak geen idee wat kleuren kunnen doen, hoe je jezelf krachtiger kunt laten overkomen door de juiste kleuren te dragen. De eerste indruk die je uiterlijk maakt speelt een grote rol, bijvoorbeeld bij sollicitaties of kennismakingen. Ik ga als christen daarbij uit van de sterke punten die ieder mens van God gekregen heeft en probeer die te benadrukken. We zijn niet allemaal hetzelfde en kunnen niet allemaal hetzelfde dragen. Ieder mens is uniek en mooi gemaakt!"

Carolien: ,,Na een stijl- of kleur advies kiezen mensen met meer zelfvertrouwen kleding omdat ze weten dat ze er goed uit zien. Voor sommigen is dit psychologische effect heel sterk en kan het zelfs therapeutisch werken. Ik kijk goed wie de ander is en wat hij of zij wil uitstralen. Ieder is exclusief." Door met elkaar mee te kijken werd het een leerzame avond.

* Lees meer in De Woudenberger van dinsdag 30 juni.