• Angela van Iersel in actie bij de schilderworkshop

  Hannie Lamberink-van de Veen
 • Hannie Lamberink-van de Veen
 • Justine Starrenburg leert de kinderen met klei werken

  Hannie Lamberink-van de Veen
 • Hannie Lamberink-van de Veen
 • djembéles

  Hannie Lamberink-van de Veen
 • Willem de Groote laat de kinderen ontspanning ervaren

  Hannie Lamberink-van de Veen

Kinderen doen zelf ervaring op tijdens Kunst en Cultuurdag Griftschool

WOUDENBERG Kinderen uit groep 5 en 6 van de Griftschool mochten, mede dankzij een subsidie van de gemeente, 14 november een dag workshops volgen bij Kunst en Cultuur Woudenberg.

Willem de Groote die bij Kunst en Cultuur cursussen mindfulness geeft, is samen met Hanneke van der Keijl en Ingrid Vaessen betrokken bij de werkgroep 'Alles is Gezondheid' die sinds januari 2017 in Woudenberg actief is. Deze werkgroep wil, net als de landelijke werkgroep, Woudenberg gezonder en vitaler maken en de kwaliteit van leven verbeteren. Willem de Groote organiseerde deze dag samen met schoolcoördinator Kunst en Cultuur, Anita Broekema.

KANDINSKY Na de Griftschool zullen in januari nog de Koningin Julianaschool en de Olijfboom zo'n Kunst en Cultuurdag krijgen.

In vier groepen waren de 38 kinderen van 9 uur tot 15.15 uur in de ateliers en de kelderruimtes bezig met 4 workshops. Angela van Iersel gaf een workshop schilderen in de stijl van Kandinsky in het schildersatelier.

,,Kandinsky was een eeuw geleden één van de eersten die abstract werkte. Ik wil de kinderen uitleggen wat dit is en kleur en hen beweging laten ervaren. Vanuit de neurologie wordt steeds meer bekend dat het zelf opdoen van dit soort ervaringen de cognitieve ontwikkeling stimuleert."

In het beeldhouwatelier liet Justine Starrenburg de kinderen klei boetseren. Ook hierbij was de ervaring van zelf iets maken met je handen door klei te kneden, uit te rollen en vorm te geven belangrijk.

GECONCENTREERD Djembé werd gedaan onder leiding van Mandigo Tingana Victor. Enthousiast speelden alle kinderen zijn ritmes na. Willem de Groote liet de kinderen zowel in de studiezaal als buiten rust en ontspanning ervaren.

Bij alle workshops waren de kinderen geconcentreerd en geboeid bezig. Na vijf kwartier werd er van workshop gewisseld. Bij elke groep waren er enkele ouders aanwezig als begeleiding. Met zelf meegebrachte lunchpakketjes werd halverwege de dag gepauzeerd.