Keurmerk voor Zorggroep Charim

WOUDENBERG Zorggroep Charim, waaronder ook Groenewoude in Woudenberg valt, heeft een internationaal erkend keurmerk behaald. Dit wordt toegekend als een zorgorganisatie voldoet aan de gestelde eisen voor goede kwalitatieve zorg en dienstverlening.

Eind vorig jaar zijn volgens Charim verschillende externe controles geweest om de kwaliteit van de zorgverlening te meten. Deze controles werden uitgevoerd door het onafhankelijke bureau DNV-GL. ,,Het keurmerk bewijst dat we in al onze locaties goede kwaliteitszorg verlenen'', aldus voorzitter Henk Prins van de raad van bestuur.

Coördinator kwaliteit Pieter van den Berg, die in zijn vrije tijd veel wandelt, leverde de bijbehorende certificaten donderdag te voet af bij de locaties van Charim. Prins overhandigde hem de certificaten en gaf rond 8.00 uur het startsignaal voor de wandeltocht van 43,5 kilometer. Onderweg werd Van den Berg op verschillende momenten vergezeld door vertegenwoordigers van de locaties. Om 17.00 uur waren alle certificaten uitgedeeld en arriveerden de wandelaars bij het eindpunt in Zeist.

Charim is een organisatie voor mensen van 55 jaar en ouder. Onder de zorggroep vallen de locaties 't Boveneind, De Engelenburgh, D'n Aok en De Meent in Veenendaal, De Kleine Meent in Renswoude, Elim en De Wingerd in Amerongen, De Tollekamp in Rhenen, De Looborch, De Oosterborch, Spathodea, Amandelhof en Mirtehof in Zeist en Groenewoude in Woudenberg.

Meer informatie is te vinden op www.zorggroepcharim.nl