• Hannie Lamberink

Kerstpakketten voor vrijwilligers Groenewoude

WOUDENBERG Geen enkele organisatie kan tegenwoordig meer zonder de inzet van vrijwilligers. Dat geldt voor verenigingen, clubhuizen, kerken en zeker ook voor zorginstellingen. Bij Groenewoude waarderen ze de inzet van vrijwilligers en daarom kregen zij afgelopen week een kerstpakket overhandigd.

Bij allerlei activiteiten (koffie schenken, maaltijd serveren, voorlezen, wandelen, spelletjes doen) zijn bij Groenewoude ruim honderd dames en heren actief. Sommigen doen dit al heel erg lang en Groenewoude wilde graag laten zien hoe zeer ze dat waarderen door alle vrijwillige een kerstpakket te geven.

Locatiemanager Bas van Ieperen: ,,Jullie krijgen een hartverwarmend pakket met daarin ook een spel om je medespelers beter te leren kennen. Wij leven en werken hier samen vanuit een christelijke visie. Vrijwilligers maken naast de zorg dat samenleven waar en zorgen voor een betere kwaliteit van leven voor de bewoners."

Bram de Ronde, voorzitter van de Cliëntenraad: ,,We zijn blij dat we een grote groep vrijwilligers hebben die ons dagelijks helpen bij van alles en nog wat. Als je Groenewoude vergelijkt met de andere locaties van Charim zijn hier procentueel de meeste vrijwilligers op de kleinste locatie. Vrijwilligers moeten hart voor de zaak hebben, bijna fanatiek zijn, en het leuk vinden. Alleen dan houdt je het vol. Wij vragen slechts betrouwbaarheid: als iemand toezegt te zullen helpen moet hij er ook zijn."

Ongeveer de helft van alle vrijwilligers was bij deze koffieochtend en uitreiking van het kerstpakket aanwezig. Voor de anderen lukte dat 's morgens niet. Op de tafels stonden allerlei kerstlekkernijen voor bij de koffie en thee. Omdat veel vrijwilligers altijd met dezelfde mensen samenwerken was het voor velen ook een gezellig ontmoetingsmoment om andere vrijwilligers te spreken.