• Foto: Henny Jansen/BDU

Kerkgangers pakken fietsendief in Renswoude

RENSWOUDE Mensen van de Hervormde Gemeente in de Koepelkerk in Renswoude hebben zondagavond een fietsendief gepakt. Na een korte achtervolging werd de verdachte staande gehouden en overgedragen aan de politie.

De politie kreeg zondag om 19.14 uur de melding dat een man zich verdacht ophield bij de fietsen bij de Koepelkerk. Verder werd doorgegeven dat burgers de achtervolging hadden ingezet op de man. Het signalement en de looproute werden doorgegeven via de meldkamer.

Diverse politie-eenheden gingen met spoed naar Renswoude. Om 19.19 uur kreeg de meldkamer het bericht dat de man door een bewoner aangehouden was op de Dorpsstraat. Men had ook gezien dat de man gereedschap bij zich had om, vermoedelijk, fietsen te stelen. De man werd vervolgens door de politie overgenomen.

Naar aanleiding van de recente fietsendiefstallen bij de Koepelkerk wordt er in overleg met de politie door leden van de NH-kerk actief gepost om fietsdiefstallen bij de Koepelkerk te voorkomen. Dat resulteerde zondag in de aanhouding van een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De man stond bovendien nog gesignaleerd voor afname van DNA.